Mechelen haalt drie punten binnen bij Herentals


Heylen Vastgoed HYC vs Mechelen Golden Sharks
foto : Kurt Tops

De teams waren extra gemotiveerd om een overwinning te behalen. Zowel HYC als Sharks hadden immers op de openingsspeeldag een nederlaag moeten incasseren. Beide teams hadden dus wat recht te zetten. Mechelen zegevierde met 1-4 en bracht Herentals de tweede nederlaag toe.

EVENWICHTIG BEGIN

Het begon relatief evenwichtig in het Netepark met kansjes voor de twee ploegen. Halfweg de periode kon Elia Urlings, op aangeven van Vadim Gyesbreghs, de score voor de Maneblussers openen. Ondanks drie powerplays en de beste bedoelingen, lukte het de rood-witte brigade van coach Jeffrey van Iersel niet om tegen te scoren.

Ook in de tweede periode zagen we een hardwerkend Heylen Vastgoed HYC. Opnieuw werden een viertal penalty’s niet benut en de sterk spelende Sharks-goalie Mike Gysbrechts scheen schier onoverwinnelijk. Mechelen liet van zijn kant een penalty shot onbenut. Tot Akim Ramoul, op assist van de tieners Jef Van Den Bosch en Axl Van Gorp, de thuisfans deed opveren met de belangrijke gelijkmaker.  Met deze 1-1 ruststand ging het de tweede dweilpauze in.

Akim Ramoul
Akim Ramoul                      fot0 : Kurt Tops

Mechelen Golden Sharks voor de drie punten

In de slotperiode schaatsten beide teams vooruit. Kersverse Sharks-coach Danny Gysbreghs zag al gauw Jens Theunis, op assist van Toon De Schepper, de 1-2 scoren. In de 49e minuut verdubbelde de immer hard werkende Ben van den Bogaert de voorsprong voor de bezoekers uit Mechelen. Binnen de daaropvolgende vijftien seconden schoot Ax’l Kila raak, op aangeven van Jens Theunis en Stef Vermeulen. Zou de thuisploeg nog kunnen reageren? De bereidheid was er duidelijk bij de Kempenaars. De offensieve slagkracht om de stevige Mechelse defensie te ontwrichten echter niet.

Vastgoed Heylen HYC vs Mechelen Golden Sharks
foto : Kurt Tops

Ondanks pogingen aan beide kanten, lieten HYC-goalie Kevin van Looveren, noch Sharks-doelman Gysbrechts geen verdere treffers toe. Zo bleef het scoreboard steken op 1-4. Nul op zes punten voor regerend Belgisch Bekerkampioen Herentals. Voor het ambitieuze Mechelen Golden Sharks is deze winstpartij een opsteker na de verloren opener in eigen huis op zaterdag.

Previous Danny Gyesbreghs nieuwe hoofdcoach voor Mechelen Golden Sharks
Next SDE wint Oranje-onderonsje, Malmö dendert door