BREAK! EINDHOVEN KEMPHANEN TREKT ZICH TERUG UIT BENE LEAGUE


Eindhoven Kemphanen
Foto: Robert Bos

Eindhoven Kemphanen is, na Red Eagles Den Bosch, de tweede ploeg die komend seizoen ontbreekt in de BeNe League.

De vrees die wij uitspraken dat deze uitkomst een zeer reële optie was -op basis van een gedegen analyse van de feiten in Eindhoven- is amper 24 uur later bekrachtigd.

Verklaring bestuur

Eindhoven Kemphanen trekt zich terug uit BeNe-League.

Gisteren heeft het bestuur – na langdurig overleg – de balans opgemaakt en komt tot een vervelend en vooral ook jammer besluit. Er is voor de huidige situatie – waarin veel spelers van buiten moeten worden gehaald – onvoldoende financiële dekking om deel te kunnen nemen aan de BeNe-League. Wij durven het niet aan om zonder voldoende dekking in te stappen. Dit hebben wij eerder in seizoen 2014/2015 wel gedaan t.b.v. de competitie, maar dat heeft een lastige en lange nasleep gehad en kunnen wij niet nogmaals op ons nemen.

Afgelopen seizoen werd er t.a.v. het moeizaam verlopen seizoen 2014/2015 een betalingsregeling getroffen tussen de Eindhovense BeNe-League organisatie en de IJshockeybond. De media-aandacht rondom de totstandkoming ervan heeft impact gehad op de lokale omgeving, spelers, vrijwilligers, het bestuur en sponsoren. Er ontstond een negatieve spiraal die moeilijk te doorbreken was en steeds sterker werd. Toen er afgelopen vrijdag ook nog eens een tegenvaller was op het sponsor vlak werd de situatie te onzeker.

De negatieve spiraal naar beneden en onzekerheid over het sponsor budget heeft ons doen besluiten niet langer meer te wachten en ons nu dus terug te trekken.

We durven het niet aan en niemand heeft iets aan een team wat halverwege de rit moet afhaken. Wij hopen dat door nu dit moeilijke besluit te nemen spelers, vrijwilligers en andere betrokkenen nog de gelegenheid hebben om een andere plek te vinden. Spelers die tot nu toe waren aangetrokken en de gehele staf zijn dinsdagavond op de hoogte gebracht door het bestuur.

Graag willen we iedereen bedanken die ons de afgelopen jaren heeft gesteund. Het was vaak niet makkelijk en veel zaken waren voor verbetering vatbaar. Daarom juist des te meer waardering voor de onverminderde inzet van deze spelers, vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk fans.

Zonder de inzet van andere mensen te willen bagatelliseren willen we een bijzonder woord van dank geven aan Frank de Wit die de afgelopen jaren al zijn vrije tijd en meer heeft besteed aan het team. Frank en natuurlijk alle anderen: bedankt voor alles!

Het Bestuur

Previous CHL: Groepsindelingen en speelschema bekend!
Next Mike Verschuren van Eindhoven naar Den Haag