Mechelen Golden Sharks contracteert tweede import : Jordan Steger


Nog meer transfernieuws uit het Mechelse. Zojuist werd –na Maxime Pellegrims-de volgende aanwinst van de Mechelse BeNe League nieuwkomer bevestigd. Dit keer de tweede import van de ploeg: Jordan Steger, ook wel ‘de blonde Viking uit Michigan’ genoemd.

IJSLAND

Het afgelopen seizoen speelde Steger in IJsland bij Vikingar. “Wat een ervaring; een mooi land met nog mooiere mensen. In en rond Akureyri, een stad met zo’n 20.000 inwoners, was het knap leven en leuk trainen. Sportief gezien speelt Vikingar traditioneel in de top en ook vorig seizoen streden we lang mee om de titel om uiteindelijk in de play-offs te sneuvelen. Ja, ik heb al even in België gespeeld. Drie jaar geleden tekende ik voor Leuven, maar plots was er heel wat onduidelijkheid inzake het al dan niet statusspeler zijn van David Vychodil. Toen bleek ik plots de derde import te zijn en moest ik veel te snel weer vertrekken.”

Jordan Steger Golden Sharks Mechelen

ALLROUNDER

“In die twee BeNe League wedstrijden heb ik toch vier punten kunnen aantekenen. Een tijdje geleden werd ik gepolst of ik een terugkeer naar België zag zitten. Jos Lejeune kent mij goed, Coach Jesse Raekelboom weet wat ik kan en zelf ken ik ook wat jongens uit mijn Leuvense periode die nu hier in Mechelen spelen. Vorig seizoen werd ik in IJsland 100% als forward uitgespeeld, hier bij Golden Sharks zal mijn polyvalentie meer aan bod komen, dus wees niet verrast als ik straks als verdediger uitgespeeld wordt. Het ploegbelang gaat voor!” sluit Steger af.

Met zijn 1m91 is deze sympatieke Amerikaan een indrukwekkende verschijning. Hij speelde vijf jaar universitair hockey in de ACHA3 bij Davenport en was vorig seizoen in Ijsland goed voor 57 punten en 37 strafminuten. Op zijn 28e is deze Jordan Steger zonder twijfel een verstandige versterking voor de Golden Sharks. Daarnaast wordt Steger ook in de trainerstaff opgenomen van de jeugdafdeling, Cold Play Sharks, om zo zijn kennis en kunde door te geven aan de Mechelse jeugd.

 

Previous Competitie-opzet bekend: bekertoernooi in ander jasje
Next Rodney van Horrik en Branko Dijstelbloem naar Golden Sharks Mechelen