Doorgroeien is de boodschap in Mechelen


Golden Sharks Mechelen Face-Off IJshockey BeNe League

De BeNe League gaat komend seizoen van start met elf teams. Alle deelnemende ploegen worden onder de loep genomen aan de hand van het vorige seizoen. In deze voorbeschouwingen ligt de nadruk op de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling.  Reginald Delmarche laat zijn licht schijnen op de nummer negen van het afgelopen seizoen: Mechelen Golden Sharks.

GOLDEN SHARKS: HET AFGELOPEN SEIZOEN

Het eerste seizoen op het hoogste niveau was geen makkelijk jaar voor Golden Sharks. Enkele aanwinsten met ervaring daagden niet op en haakten de schaatsen aan de haak. Desondanks startten de Maneblussers furieus in de Bekercompetitie. Phantoms met 1-11 ingeblikt en ’s anderendaags werd de derby van Leuven Chiefs gewonnen met 7-3. De twee imports met BeNe League-ervaring, topscorer Martin Vachal en allrounder Jordan Steger, verlieten Mechelen plotsklaps. De inderhaast ingehaalde vervangers Aivaras Bendzius en Adam Cech deden hun best, maar de ploeg naar een hoger niveau tillen lukte niet. Uitschieters zoals in het openingsweekend werden niet herhaald. Het enthousiasme maakte stilletjes plaats voor gelatenheid en het seizoen werd geruisloos afgehaspeld met een negende plaats tot gevolg.

Martin Vachal, 19 punten in 6 BeNe wedstrijden, verkastte in november naar Duitsland

AANGETROKKEN & VERTROKKEN:

Dit tussenseizoen werd het nog flink druk in Mechelen. De twee imports werden bedankt, het ervaren duo Kristof Van LooyMaxime Pellegrims trok wat verrassend naar het ‘nieuwe’ Bulldogs Luik en assist-koning Cas Staps trok verder, richting Nijmegen, zoals afgesproken. Voorzitter Gunter Bosmans reageerde snel en gevat. Met de komst van het Belgisch trio Ben Van den Bogaert, Kevin De Winter en Stef Vermeulen komt er een flinke dosis ervaring en slagkracht in het team van coach Jesse Raekelboom. En ook het import trio oogt flink. De Finse verdediger Kim Miettinen en de Hongaarse aanvaller Zoltan Erdei eerst. Als klap op de vuurpijl werd de ervaren Estse goalie Koitmaa naar de Dijlestad gehaald.

Ervaren Ben VDB versterkt de troepen in Mechelen Foto: Det MacRossi

VOORUITBLIK:

Het tweede jaar is zelden makkelijker dan het eerste op het hoogste niveau. Anderzijds heeft dit Mechelen zich flink versterkt in de breedte. Indien de imports een blijvende meerwaarde betekenen doorheen het hele seizoen, heeft dit Mechelen de potentie om zich in de top-8 te nestelen. Daarenboven zullen kerels als Marek Ziarny of kersverse kapitein Timo Dewin ook sterker spelen als ze zich beter omringd weten.

Marek Ziarny en Timo Dewin, de sterkhouders (foto: Michel Delvaux Pictures)

KEEP AN EYE ON :

Villem-Henrik Koitmaa, de nieuwe goalie van Golden Sharks Mechelen heeft alles om uit te groeien tot een matchwinner. Een man met talent, nu op zijn 28e ook absoluut met charisma spelend en maturiteit uitstralend, kan hij een wezenlijke troefkaart zijn voor Mechelen. Gespaard van kwetsuren en schorsingen mijdend, kan deze Est wel eens heel wat punten pakken voor zijn team in de BeNe League. En zoals we vorig seizoen opnieuw zagen; teams met een sterk presterende goalie raken heel ver.

Villem-Henrik Koitmaa, potentiële matchwinner foto : Jaanus Lensment

VOORSPELLING :

De play-offs halen zal een hele klus worden. Rivaliseren met teams als Zoetermeer Panters en Leuven Chiefs zal een hele spannende bedoening worden, ondanks dat er maar negen teams echt gewapend lijken in die strijd om de play-off plaatsen. De bekercompetitie in eigen land is één. Nog een tandje bijsteken na de jaarwisseling zal een vereiste zijn om de doelstelling inzake play-offs te halen. Maar het kán.

Previous Twee poules in Eerste Divisie, tóch play-offs
Next WK U18 Dames in Eindhoven op losse schroeven