Competitie-opzet bekend: bekertoernooi in ander jasje


HIJS Hokij triple IJshockey BeNe League Face-Off

De competitie-opzet is bekend voor het komende seizoen. Een overzicht van de BeNe League, het Nederlands kampioenschap en het Nederlandse bekertoernooi. Die laatste kent een andere opzet ten opzichte van vorig seizoen.

BeNe League

HYC Herentals AHOUD Devils Nijmegen Face-Off IJshockey
Foto: Kurt Tops

De twaalf teams spelen een enkele competitie: zij treffen elkaar uit en thuis elk éénmaal. Hierdoor speelt elk team 22 reguliere wedstrijden. Dit seizoen hebben we helaas afscheid moeten nemen van Red Eagles Den Bosch en Eindhoven Kemphanen, maar hebben we met Golden Sharks Mechelen een nieuwkomer.

Na de reguliere competitie volgen de play-offs.

Nederlands Kampioenschap

Foto: Robert Bos

Na afloop van de BeNe League competitie, voorafgaand aan de play-offs, wordt in Nederland een toernooi georganiseerd (Final Four) met de vier beste Nederlandse teams uit de reguliere competitie van de BeNe League.

Er wordt een ranking opgemaakt van de Nederlandse clubs in de BeNe-League

In de halve finale treft nummer 1 de nummer 4 van deze rangschikking, de nummer 2 treft de nummer 3. Het betreft één duel in deze halve finale. De winnaars spelen een dag later in de finale om het Nederlandse kampioenschap.

Het Final Four weekend is waarschijnlijk 2 en 3 maart 2019, de speellocatie wordt nog bepaald.

Beker van Nederland

Zoetermeer Panters IJshockey Face-Off
Archieffoto: Robert Bos

In Nederland spelen de 7 deelnemende teams om de nationale beker.

Zij spelen een enkele competitie (1 maal uit èn thuis) waarna de respectievelijk nr. 1 en 4 en de nr. 2 en 3 van de eindrangschikking in een best-of-three in een halve finale tegen elkaar aantreden. De halve finales vinden rond de kerst en de jaarwisseling plaats.

De winnaars van de halve finales spelen op 3 februari 2019 de bekerfinale in één allesbeslissende wedstrijd. Deelnemers zijn alle Nederlandse clubs die deelnemen aan de BeNe league 2018/2019. De finalelocatie moet nog worden toegewezen.

HIJS Hokij Den Haag verdedigt in deze drie competities de titel komend seizoen.

Previous Valeri Kharlamov de beste Russische speler ooit?
Next Mechelen Golden Sharks contracteert tweede import : Jordan Steger