Maxime Pellegrims naar Mechelen Golden Sharks


Maxime Pellegrims Sharks Mechelen
Foto: Jan Hofstede

De roddelmolen draaide al even om Max Pellegrims. Zou de snedige forward al dan niet tekenen voor een verlengd verblijf bij Eaters Limburg? Of zou de 25-jarige Antwerpenaar verrassen op de transfermarkt? Eaters maakte enkele weken geleden bekend dat de Belg in Geleen zou blijven. Maar de surprise is nu compleet: Pellegrims tekende zonet een overeenkomst bij kersvers BeNe League-team Mechelen Golden Sharks.

VERRASSING

Ook voor Maxime, die zijn jeugdopleiding in Düsseldorf doorliep, drie jaar bij Antwerp Phantoms speelde, een seizoen bij Herentals, Leuven en (het voorbije seizoen) bij Eaters Geleen, is deze overgang niet echt gepland. “Bij Eaters Geleen heb ik – door een ernstige kwetsuur – een flink deel van de competitie gemist. Ik was dan ook dolblij dat ik na deze lange herstelperiode toch nog aan het WK met het Belgische team heb kunnen deelnemen en keek vooruit met Eaters. Door ontwikkelingen in mijn privé sfeer kan ik niet verzekeren 3, 4 maal per week naar Geleen te kunnen en door deze familiale redenen heb ik moeten beslissen niet langer voor Eaters te kunnen spelen. Ik was niet echt van plan van club te verhuizen, maar deze situatie bracht me wel tot de beslissing om naar het nabije Mechelen te transfereren.”

Maxime Pellegrims Sharks Mechelen
Foto: Robert Bos

Pellegrims vervolgt: “De interesse van Mechelen Golden Sharks was groot. Ik ken daar heel wat spelers,  Coach Jesse Raekelboom is toch een voorbeeld voor velen. Het project “Golden Sharks” spreekt aan natuurlijk, de infrastructuur is top, Mechelen is amper 20 kilometer van huis en het trainingsprogramma past. Dus ja, ik heb zonet de verantwoordelijken in Geleen meegedeeld dat ik komend seizoen niet in het Eaters shirt zal spelen en bij Golden Sharks heb getekend.”

Microz Eaters Limburg, bij monde van Sportmanager Peter Knops : “Inderdaad, Maxime heeft ons zonet zijn beslissing meegedeeld ; dit is natuurlijk een spijtige zaak want het team, en Coach Andy Tenbult voorop, rekende op Maxime maar we respecteren zijn beslissing.”

DE MECHELSE PLOEG KRIJGT VORM

Golden Sharks Mechelen

Voor Mechelen Golden Sharks is de komst van de Belgisch international ongetwijfeld een flinke offensieve versterking. Wetende dat Golden Sharks nog steeds een importplek vrij hebben; oogt de spelerslijst van kersvers BeNe League deelnemer Mechelen met in de kern kleppers als Marek Ziarny, Kristof Van Looy, Olivier Bouchard, Mike Gysbrechts en Martin Vachal plus de aanwinsten als Timo Dewin, Quentin Rondia,  de broers Cornelis en nu Pellegrims BeNe-waardig. Daarenboven kunnen jongeren als Stefaan Swennen, Jakob Huyghe, Jente Wellens, Jano Vanderhulst, Wouter Vertommen en Brent Op de Beeck ongetwijfeld nog groeien, de groep op scherp houden.

Previous Jake Hendriks vertrekt bij Nijmegen; Jim Gudden opvolger
Next Flinke loonsverhoging voor Vegas-held Marc-André Fleury