Flinke loonsverhoging voor Vegas-held Marc-André Fleury


Foto: Bill Wippert

Golden Knights-goalie Marc-André Fleury heeft zijn contract met drie jaar verlengd. Daarmee blijft de held van Vegas dus voorlopig nog even in de Sin City! Tijdens deze drie jaren zal hij jaarlijks voor gemiddeld zeven miljoen dollar in de boeken staan van de Golden Knights.

Vooral het eerste jaar van het contract wordt flink cashen voor Fleury, want dan gaat hij maar liefst acht miljoen dollar op zijn rekening ontvangen! Het huidige contract van de Canadese goalie loopt nog tot volgende zomer, en daarmee streek hij jaarlijks $5,75 miljoen op. Het jaarlijkse salaris van de goalie staat hieronder uitgewerkt.

Sensatie op The Strip

Het verhaal van de Golden Knights is inmiddels wereldwijd bekend, want het afgelopen seizoen van Fleury & Co staat met hoofdletters in de geschiedenisboeken. Van het expansieteam werd van tevoren niks verwacht, maar de club brak record na record en stormde helemaal door tot de Stanley Cup Finals. Dit was vooral te danken aan het fabelachtige keeperswerk van Fleury. De ene na de andere spectaculaire save volgde om de Golden Knights in de finales te krijgen. Hij was de dé ruggegraat van de ploeg. Helaas voor Vegas bleek Washington Capitals echter te sterk in de Finals.

Previous Maxime Pellegrims naar Mechelen Golden Sharks
Next Theo Fleury: van Stanley Cup, drank & drugs naar country muziek