Jake Hendriks vertrekt bij Nijmegen; Jim Gudden opvolger


AHOUD Devils Nijmegen Ijshockey Face-Off

Dubbel nieuws bij AHOUD Devils Nijmegen. Daar vertrekt Jake Hendriks per direct bij de club. De forward heeft aangegeven niet voldoende motivatie te hebben om de hogere ambities van de club na te streven. Als vervanger voor de Nijmeegse aanvaller is Jim Gudden binnen gehaald. Die zou bij Eindhoven Kemphanen gaan spelen, maar na het omvallen van de BeNe League tak in Eindhoven, staat hij volgend seizoen dus in het Triavium op het ijs.

HENDRIKS

Jake Hendriks AHOUD Devils
Foto: Robert Bos

De 27-jarige Hendriks speelde de afgelopen zeven seizoenen voor AHOUD. Afgelopen seizoen was hij goed voor zeven treffers en veertien assists. Het bestuur betreurt de beslissing van Hendriks. “Als we met z’n allen afspreken dat finaleplaatsen het doel is, hoort daar een bepaalde motivatie, inzet en discipline bij. Als Jake nu al weet dat hij dat niet kan waarmaken, is het natuurlijk logischer en in het belang van club en medespelers, om in de voorbereiding daar duidelijkheid over te geven in plaats van lopende het seizoen.” aldus de lezing van de beleidsbepalers.

GUDDEN

Jim Gudden AHOUD Devils
Foto: Robert Bos

Gudden zou komend seizoen de kleuren van Eindhoven Kemphanen verdedigen, nadat hij de overstap maakte van Tilburg Trappers Toekomstteam. Nadat hij in Den Bosch begon, in Tilburg zijn carriere voortzette, leek het Brabantse cirkeltje dus compleet te worden. Met het wegvallen van Kemphanen, trekt hij dus nu het Nijmeegse tricot aan. Aanvoerder Levi Houkes typeert Gudden als “een speler die belangrijk kan zijn op het ijs, maar zeker ook in de kleedkamer een prettige collega is en een teamplayer”.

De afgelopen vier seizoenen speelde Gudden in Tilburg, waar hij zowel in de Oberliga speelde, als voor het Toekomstteam in de BeNe League. In totaal speelde Gudden 143 duels in Tilburg. Daarin kwam hij 27 keer tot scoren en wist hij veertien assists te leveren.

Previous Goalie Jorrit Vos van Boston Bandits naar Amsterdam Tigers
Next Maxime Pellegrims naar Mechelen Golden Sharks