Toronto Marlies winnen de Calder Cup

Vannacht was wedstrijd zeven in de strijd om de Calder Cup tussen Texas Stars en Toronto Marlies. Onze nachtbraker Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie op de hoogte van deze clash, en onze Tilburgse scheidsrechter Joep Leermakers was zelfs aanwezig in Toronto en heeft ook wat beelden aangeleverd.

Toronto Marlies – Texas Stars 6-1

In een wederom uitverkocht Rico Coliseum te Toronto, met als ijshockey liefhebber aanwezig, onze eigen scheidsrechter uit Tilburg Joep Leermakers en 8.817 andere toeschouwers werd wedstrijd zeven een aardig spektakel.

Video door Joep Leermakers voor Face-Off.nl

Furieus begin Stars

De Texas Stars begonnen met veel druk op de goal van Garret Sparks, in de derde minuut werd hij gepasseerd door “Dolle Dries” Sheldon Dries, maar het metaal van de goal bracht redding. Tevens moest Mira Aaltonen duikend een block maken op een schot van Gavin Bayreuter om een goal te voorkomen.

De Stars konden de druk op de goal van de Marlies niet omzetten in een voorsprong, en Toronto deed dat wel want na 10 minuten scoorde Andreas Johnsson zijn negende goal in de play-offs op aangeven van Carl Grundstrom. In de laatste zeventien seconden van de eerste periode breide Toronto de voorsprong uit doordat mister M&M Mason Marchment een pass van Trevor Moore binnen schoot. En de voorsprong was na twintig minuten ondanks het stormende begin van de Star geheel terecht. Het aantal schoten op doel was negentien tegen zeven na de eerste periode.

Geen goals in periode twee

Er werden in periode twee 25 goals afgevuurd op de goalies, verdeeld over vijftien voor de Marlies en tien door de Stars. Beide goalies hielden hun goals schoon, al had Sparks de hulp van zijn verdedigers nodig die een puck voor de lijn weghaalde na een scrimmage.

Over en uit voor de Stars

In de 43e minuut was het weer het duo Andreas Johnsson (assist) en Carl Grundstom (goals) die de 3-0 aantekende. De enige goal voor de Stars werd gemaakt in de 51e minuut door Austin Fyten, hij stiftte de puck in de goal na een scrimmage, 3-1 met nog negen minuten te gaan. Als er nog hoop was geweest werd die de grond ingeboord doordat wederom Andreas Johnsson scoorde. Het werd dus #AllorNothing voor de Stars, maar door een empty netter voor Marlies Ben Smith werd het dus niets. De kers op de taart was voor Mister M&M Mason Marchment die de eindstand bepaalde op 6-1. Toronto goalie Garret Sparks maakte 29 saves, en Stars goalie Mike McKenna had een iets drukker met 40 reddingen op 45 schoten.