Toronto Marlies op matchpoint in strijd om de Calder Cup.


De Caps wonnen de Stanley Cup in de NHL, nu is er alleen nog de AHL met de Calder Cup die beslist moet worden. Afgelopen nacht stond wedstrijd vijf op het programma en onze nachtbraker Cor Machielsen was weer van de partij zodat hij jullie weer bij kan praten.

Texas Stars – Toronto Marlies 2-6

Voor de laatste keer in het H-E-B Center in Cedar Park met 6.863 toeschouwers werd game vjf gespeeld, want game zes en zeven gaan weer naar Toronto. De “one goal game” daar wilde Toronto blijkbaar vanaf want binnen drie minuten stond het al 0-2 door goals van Andreas Johnsson en Trevor Moore, daar bleef het bij in de eerste periode.Toronto had een groot overwicht, met een schotverhouding van elf tegen zes.

Calle Rosen laat van zich horen

In periode twee maakte na vier minuten de Stars het weer spannend met een afstandschot vanaf de blauwe lijn door Gavin Bayreuther door een mêlee van spelers, wonderwel werd de puck door niemand geraakt en vloog hij zo de goal in. De terug gekeerde spanning duurde ook maar vier minuten want de Marlies maakte de 1-3 door Colin Greening. Daarna was het even de Calle Rosen show. Hij maakte twee goals op rij alsof hij als een Sidney Crosby of Connor McDavid op het ijs stond. Met een lichaamschijnbeweging zette hij de verdediger op het verkeerde been zodat hij vrije baan had en scoorde. Bij de tweede goal slalomde hij langs 3 man voordat hij de puck binnen tikte.

photo: Andy Nietupski

Na 40 minuten werd Stars goalie Mike McKenna vervangen door Landon Bow maar dat mocht niet meer baten. Beide teams scoorde nog een keer via Carl Grundstrom en Sheldon Dries zodat de Marlies het in Canada met het thuisvoordeel wellicht dinsdag op woensdagnacht om 02:00 uur Nederlandse tijd af kunnen maken.

Previous RED EAGLES DEN BOSCH STAPT UIT BENE LEAGUE
Next Kay Gielen naar Luik Bulldogs