RED EAGLES DEN BOSCH STAPT UIT BENE LEAGUE


Red Eagles Den Bosch
Foto: Robert Bos

Red Eagles Den Bosch zal komend seizoen niet in de BeNe League uitkomen. Vrijdagavond heeft voorzitter Chris Barneveld zijn team medegedeeld dat de begroting voor het komende seizoen niet rond te krijgen is. Den Bosch, afgelopen seizoen laatste met nul punten, zal de volgende jaargang in de eerste divisie zijn opwachting maken.

BEGROTING

“Ondanks dat wij met de technische staf gedurende het seizoen de progressie van de ploeg zagen, stapten er toch een aantal sponsors uit. We hebben vele gesprekken gevoerd met potentieel nieuwe sponsors, maar die wilden of konden niet instappen op dit moment vanwege het lopende boekjaar. Die zouden op zijn vroegst pas iets in 2019 iets kunnen betekenen. Dat is voor het komende BeNe League seizoen te laat, maar wellicht voor het jaar erna wel mogelijk. We hebben nu gewoonweg een té groot gat in de begroting. Met pijn in het hart hebben we deze beslissing gemaakt.” licht de preses toe.

Red Eagles Den Bosch
Foto: Robert Bos

STRIJDBAAR

Toch zal Den Bosch niet bij de pakken neer gaan zitten. “Een gedeelte van de spelersgroep heeft direct gezegd dat zij bij Red Eagles blijven, ook als we een niveau lager gaan spelen. Daarin zullen we ons moeten blijven ontwikkelen, al had ik dat natuurlijk het liefst op het hoogste niveau gezien. We doen er alles aan om na één seizoen weer terug te keren. Daarbij gebruiken we te allen tijde ons gezonde verstand, maar het is wel de ambitie.” aldus Barneveld.

Previous Vijfde aanwinst voor Sharks Mechelen: Quentin Rondia
Next Toronto Marlies op matchpoint in strijd om de Calder Cup.