Fleur Kivits, Red Eagles Den Bosch


U18 Oranje Banner

Van 25 tot en met 28 januari spelen de Nederlandse U18 leeuwinnen het WK Division IIA in Eindhoven. De jacht naar een plek in Division IB is geopend. In aanloop naar het WK zet Face-Off de schijnwerpers op de voltallige selectie, om zo nader kennis te maken met de speelsters. Nu aan het woord: Fleur Kivits, speelster van Red Eagles Den Bosch.

Heb je nog geen kaarten voor het WK? Klik dan op onderstaande banner en ga achter onze leeuwinnen staan!

Oranje U18 WK Eindhoven

Fleur Kivits

Leeftijd: 15 jaar

Huidige club: Red Eagles Den Bosch

Positie: Rechter Winger

Rugnummer bij U18: 2

Fleur Kivits Oranje U18 Dames

Wat voor school/opleiding doe je? Ik doe 4 Gymnasium op het Sint-janslyceum in Den Bosch.

Hoeveelste WK is dit voor jou met U18/NVT? Dit wordt mijn tweede WK

Hoe tof is het om voor Oranje (U18) te spelen? Super tof natuurlijk! Je vertegenwoordigt jouw land, dat kan niet iedereen zeggen.

Favoriete club in Nederland of in het buitenland? SDE in Zweden, dit komt door de speelsters uit Oranje die daar spelen

Mooiste stadion waar je ooit gespeeld hebt? Tilburg en Eindhoven. Dit komt niet per sé door het stadion, maar vooral door de mooie herinneringen. Ik hoop ooit nog in een super mooi stadion te spelen.

Zou jij ooit in het buitenland willen spelen? Ja, dat is wel een droom van mij! Ik denk ergens in Zweden, daar is het niveau erg hoog.

Beste speelster in het ‘grote’ dames Oranje? Kayleigh Hamers. Ik vind dat zij alle elementen heeft om écht een goede ijshockeyspeelster te zijn. Wat ik het meest waardeer, is de rust die zij uitstraalt. Daar kunnen heel veel mensen nog wat van leren.

Hoogtepunt tot nu toe voor jou met het ijshockey? Het vier keer behalen van goud in de Nederlandse competitie.

Favoriete eten? Pasta pesto

Welke muziek luister je graag? Meestal luister ik de top-40

Wat is jouw droom/doel in het ijshockey? Om uiteindelijk naar het buitenland te gaan.

Wat verwacht je van het WK in Eindhoven? Ik verwacht dat iedereen zich 100% gaat inzetten! Natuurlijk hoop ik stiekem ook wel op de gouden plak.

Fleur Kivits Oranje U18 Dames

Stellingen

Een vrouwen/meisjescompetitie of liever met de mannen/jongens meedoen? Toch wel met de mannen. Dit gaat zo veel sneller en hierdoor leer je veel meer.

Een WK dichtbij huis, of een WK ver weg? Liefst ver weg zeg ik altijd. Maar nu het in Nederland wordt gehouden, vind ik het eigenlijk ook wel leuk. Nu kunnen vrienden en familie live meekijken!

Een dagje coach zijn van jouw team, of een dagje de baas zijn van Face-Off? Moeilijk, maar dan denk ik toch de baas van Face-Off. Bij Face-Off doe je zo veel leuke en mooie dingen! En dan zou ik ons ‘Edje’ voor de camera zetten, haha!

Tot slot:

Meisjes moeten gaan ijshockeyen, omdat… Het niet alleen een jongenssport is, meisjes kunnen ook prima meedraaien. En het is natuurlijk een super leuke, gave sport!

Fleur Kivits Oranje U18 Dames

Previous Dit zijn de Oranje matadoren die het in Kazachstan moeten gaan doen op het OKT
Next Demi Roobol, Dordrecht Lions