Dit zijn de Oranje matadoren die het in Kazachstan moeten gaan doen op het OKT


Oranje Mexico

Na de ‘bizarre’ zegetocht in Spanje, gaat Nederland verder op jacht naar een ticket voor de Olympische Spelen. De selectie van het Nederlands Team dat in Kazachstan aantreedt in het OKT, is bekend gemaakt. Bo Subr en Mike NasonDoug Mason is afwezig, hebben van 6 tot 9 februari februari de beschikking over 22 Oranje matadoren die in Nur-Sultan de strijd aangaan met Polen, Oekraïne en Kazachstan. Oranje opent het toernooi met het duel tegen Polen. Hofleverancier is Tilburg Trappers, dat negen spelers afvaardigt.

ORANJE: DE SELECTIE

Jordy van Oorschot, Aleksey Logninov en Mickey Bastings (Tilburg Trappers), Jasper Nordemann en Mark Hoekstra (UNIS Flyers Heerenveen) en Thomas Borgman (Zoetermeer Panters) zijn er dit keer niet bij in vergelijking met Barcelona.

De complete selectie ziet er als volgt uit:

Goalies: Ian Meierdres (Tilburg Trappers), Martijn Oosterwijk (UNIS Flyers Heerenveen) en Deniz Mollen (Select 4-u Devils Nijmegen)

Verdedigers: Jordy Verkiel, Kilian van Gorp en Boet van Gestel (Tilburg Trappers), Ernesto Klem (Eisbären Berlin), Niels van der Vossen (UNIS Flyers Heerenveen), Stijn Knoop (CAIROX HIJS Hokij) en Luke Zwartbol (Select 4-u Devils Nijmegen)

Aanvallers: Bartek Bison, Jonne de Bonth, Reno de Hondt, Raymond van der Schuit en Danny Stempher (Tilburg Trappers), Lars den Edel, Jord Smit en Ronald Wurm (UNIS Flyers Heerenveen), Luca Heutmekers, Tom Marx en Nick Verschuren (Microz Eaters Limburg), Joey Oosterveld (CAIROX HIJS Hokij) en Joy Turpijn (Zoetermeer Panters)

Tekst gaat onder de foto verder

Oranje

Kazachstan is op 7 februari de tweede tegenstander en na de rustdag is Oekraïne de laatste tegenstander op 9 februari. Alleen de winnaar zal verder gaan in het toernooi en in de laatste ronde van het Olympisch Kwalificatietoernooi terechtkomen. De Nederlandse teams in de BeNe League zijn vrijgesteld van competitieverplichtingen, ook Trappers heeft een duel kunnen verzetten om zo Oranje van dienst te kunnen zijn in dit toernooi.

Previous Amy-Lynn Moors, Assistent-bondscoach U18 Dames
Next Fleur Kivits, Red Eagles Den Bosch