Amy-Lynn Moors, Assistent-bondscoach U18 Dames


U18 Oranje Banner

Van 25 tot en met 28 januari spelen de Nederlandse U18 leeuwinnen het WK Division IIA in Eindhoven. De jacht naar een plek in Division IB is geopend. In aanloop naar het WK zet Face-Off de schijnwerpers op de voltallige selectie, om zo nader kennis te maken met de speelsters. Nu aan het woord de assistent-bondscoach: Amy-Lynn Moors.

Heb je nog geen kaarten voor het WK? Klik dan op onderstaande banner en ga achter onze leeuwinnen staan!

Oranje U18 WK Eindhoven

Amy Lynn Moors

Leeftijd: 22 jaar

Wat voor school/werk doe je? Ik studeer Business Studies aan Zuyd Hogeschool in Sittard

Hoeveelste WK is dit voor jou met U18/NVT? Dit wordt mijn derde WK, als onderdeel van de U18 Dames.

Waarom ben jij in het U18 dames avontuur gestapt? De passie en liefde die ik heb voor de sport, hoop ik over te brengen op de meiden. Je maakt dingen mee in deze kleine ijshockeywereld, die je voor de rest van je leven meeneemt. Door onderdeel te zijn van de staf hoop ik een klein puzzelstukje te mogen zijn in de hopelijk vele, lange, succesvolle carrières van deze meiden.

Hoe tof is het om een Oranje team te coachen/begeleiden? Het is een enorme eer om te mogen werken met deze talentvolle groep. Überhaupt je land mogen vertegenwoordigen is het mooiste dat er is. Ook ik als coach ben trots op de leeuw die ik tijdens wedstrijden op mijn borst draag.

Favoriete club in Nederland of in het buitenland? Ook al gaat het de laatste jaren niet zoals gehoopt, maar de Detroit Red Wings blijft mijn favoriete club.

Mooiste stadion waar je ooit gespeeld hebt? Scotia Bank Place, Ottawa

Beste speelster in het ‘grote’ dames Oranje op dit moment? Ik vind niet dat er één speelster als beste bestempeld kan worden. Alle speelsters zijn geselecteerd met een reden en ieder heeft zijn eigen kwaliteiten.

Amy-Lynn Moors Oranje U18 Dames

Hoogtepunt tot nu toe voor jou met het ijshockey? Goud in Mexico.

Als je ooit nog eens een land zou mogen coachen/begeleiden: welk land en waarom? Mijn ambitie ligt niet persé in het buitenland, maar als ik zou moeten kiezen zou ik voor Duitsland gaan. Dit omdat Duitsland de laatste jaren onwijs goed in hun ontwikkeling zit.

Favoriete eten? Pasta Carbonara

Welke muziek luister je graag? Ik luister naar heel veel verschillende stijlen. Maar wat ik vooral lekker vind zijn de klassieke meezingers.

Wanneer is het WK in Eindhoven voor jou met U18 geslaagd? Als ik weet dat de groep meiden, en wij als staf, het maximale eruit hebben gehaald wat er op dat moment in zit.

Amy-Lynn Moors Oranje U18 Dames

Stellingen:

Een vrouwen/meisjescompetitie of liever gemixed? Gemixed, het niveau voor uitsluitend een vrouwencompetitie is te laag in Nederland. Daar komt bij dat ik denk dat de fysieke ontwikkeling die gemaakt wordt als er gemixed gespeeld wordt ook beter is.

Een WK dichtbij huis, of een WK ver weg? Voor mij liever een WK ver weg. Daar ben je toch meer afgezonderd. Bij een WK in eigen huis komen er toch nog veel meer dingen qua organisatie bij kijken.

Een dagje voorzitter zijn van de bond, of een dagje de baas zijn van Face-Off? Een dagje de baas van Face-Off. Hoe Face-Off de afgelopen paar jaar het ijshockey een platform heeft gegeven is fantastisch en daar mogen we met z’n allen heel erg dankbaar voor zijn.

Tot slot:

Het vrouwen ijshockey moet serieus genomen worden, omdat… ik van mening ben dat de vrouwen de kortste weg naar de top zijn.

Amy-Lynn Moors Oranje U18 Dames

Previous Esther de Jong, UNIS Flyers Heerenveen
Next Dit zijn de Oranje matadoren die het in Kazachstan moeten gaan doen op het OKT