Texas Stars en Toronto Marlies gaan all the way; Game 7 in de strijd om de Calder Cup!


Wedstrijd zes in de strijd om de Calder Cup stond op het programma tussen de Marlies en de Stars. In een uitverkocht Rico Coliseum te Toronto met 8.783 toeschouwers en onze redacteur Cor Machielsen keek thuis mee en brengt jullie weer op de hoogte.

Toronto Marlies – Texas Stars 2-5

Game 7 komt eraan en dat is voor het eerst sinds 2003 dat er weer eens een best of seven tot het eind gaat in de AHL Finale. De Stars hebben de stand namelijk gelijk getrokken.

Van schlemiel naar held

Werd Mike McKenna in wedstrijd vijf na 40 minuten van het ijs gehaald, in wedstrijd zes was hij de man van de wedstrijd. Met maar liefst 43 saves hield hij zich staande tegen het aanvallende geweld van de Marlies. Vooral in periode één was de schot verhouding zestien tegen vier, en tot de veertiende minuut zelfs twaalf tegen nul voor de Marlies.

Texas scherp in periode twee

In de zesde minuut was het Justin Dowling die met een mooie pass Curtis McKenzie vond en die kon de 0-1 binnen schuiven en tevens zijn elfde goal scoren in de play-offs. Acht minuten later was het Dowling die een puck onderschepte en ditmaal Travis Morin liet scoren. Daarna was het Austin Fyten die Colin Greening versloeg in een duel en zo de 0-3 kon scoren.

Photo courtesy of Thomas Skrlj/AHL

Goaliewissel Marlies

Binnen twee minuten in periode drie maakte Calle Rosen het weer een beetje spannend met een schot van afstand door een mêlee van spelers te schieten. Lang konden de Marlies daar niet van genieten, want “Dolle Dries” Sheldon Dries maakte een mooie short handed goal en zette de Stars weer op drie goals verschil. Het was tevens het einde van Garret Sparks, die werd vervangen door Calvin Pickard. Met nog een kleine vijf minuten te gaan was er wederom een aansluitingstreffer via Justin Holl, wat tevens het sein was om de keeper te vervangen voor een extra aanvaller. Dat pakte verkeerd uit want via een empty netter werd de eindstand bepaalt op 2-5 door Colin Markison, zodat voor het eerst sinds vijftien jaar Game 7 wordt gespeeld in de strijd om de Calder Cup.

Donderdag op vrijdagnacht 01:00 uur is het beslissende duel, en een beslissingswedstrijd is altijd leuk om te kijken. Face-Off kijkt natuurlijk mee, u ook?

Previous Kay Gielen naar Luik Bulldogs
Next Jeugd doelman Nicholas Franklin vertrekt naar Canada