Jeugd doelman Nicholas Franklin vertrekt naar Canada


Nicholas Franklin
Foto: HaSon Fotografie

HIJS Hokij Den Haag is op zoek naar een goalie voor het U16 team komend seizoen. De reden? Nicholas Franklin verlaat de club. Hij gaat komend seizoen in Canada spelen voor de Okanagan Hockey Academy in Penticton.

TRY OUTS

Enkele weken geleden bezocht de goalie een try out camp van de academy. En dat beviel de leiding van de O.H.A. dusdanig goed, dat zij de jonge doelman graag één van de felbegeerde plekken binnen de academy wilden aanbieden. Een totaal onverwacht scenario. “Ik vond de concurrentie echt heel heftig. Tot het laatste moment dacht ik niet dat ik geselecteerd zou worden. Ik kan er ontzettend veel gaan leren, want het het niveau is daar hoger.” aldus Franklin

Met het vertrek komt een droom uit voor de talentvolle doelman, die voor het Bantam Varsity team zal gaan spelen in Okanagan. “Waar ik vooral naar uitkijk is dat ik elke dag kan trainen en dat de ijsbaan op slechts vijf minuten afstand is, dus ik heb weinig reistijd meer. Natuurlijk ga ik mijn ploeggenootjes bij HIJS onwijs missen, maar dit is een droom die uitkomt!”

Franklin woonde al enige jaren met zijn familie in Calgary en zal zich dus snel aan kunnen passen aan het Canadese leven is het vermoeden. Hij gaat les volgen op een high-school en intrekken bij een gastgezin. Op 3 september gaat het avontuur voor Nicholas beginnen.

Face-Off wenst Nicholas heel veel succes, maar natuurlijk nog veel meer plezier!

Previous Texas Stars en Toronto Marlies gaan all the way; Game 7 in de strijd om de Calder Cup!
Next Yan Turcotte en Sebastián Kragt naar Microz Eaters Geleen