Yan Turcotte en Sebastián Kragt naar Microz Eaters Geleen


Turcotte Kragt Microz Geleen Eaters

Nadat gisteren het pre-season programma van de Microz Eaters bekend werd, is er vandaag nieuws van het transfer front. Er zijn twee spelers aangetrokken door de club uit Geleen. Het zijn verdedigers Yan Turcotte, die recent UNIS Flyers Heerenveen verliet en Sebastián Kragt, die overkomt van Eindhoven Kemphanen.

Yan Turcotte Microz Geleen Eaters

Yan Turcotte vertrok na een tweede periode bij Heerenveen, waar hij in totaal 118 duels voor speelde, met gemiddeld ruim een punt per wedstrijd. Turcotte is een fysiek sterke speler, die het fysieke spel niet schuwt en geregeld in de strafbank te vinden is. Hij is een echte leider op het ijs is en in de kleedkamer, iets wat Geleen zeer goed gebruiken kan. Rugnummer 55 is bezet bij de Eaters dit seizoen!

“Het was één van de prioriteiten een goede import verdediger vast te leggen. Wij zijn maar wat blij dat dit Yan Turcotte is geworden. Yan is met zijn ervaring en speelstijl een perfecte aanvulling voor onze verdediging.” aldus Peter Knops.

Sebastián Kragt Microz Geleen Eaters

Sebastián Kragt is een jonge verdediger die negentien duels speelde voor Eindhoven Kemphanen in het afgelopen seizoen, plus vijf voor Nederland U20. Hij scoorde twee goals, gaf drie assists en zat vier keer op de strafbank. In totaal speelde de 19-jarige Amsterdammer al 58 duels in de BeNe League. Hij kijkt uit naar het nieuwe ijshockey hoofdstuk:

“Ik ben van mening dat ik met de overstap naar Geleen de volgende stap in mijn ijshockey carrière kan gaan maken. Ik was overtuigd van de verdedigende capaciteiten van de Eaters en dat heeft mijn keuze om voor Geleen uit te komen alleen maar versterkt”

Naast deze twee nieuwe namen, heeft ook Vadim Gyesbreghs zijn contract verlengd bij de Limburgers. De Belg was één van de sterkhouders bij Geleen in het afgelopen seizoen, met 44 punten in 24 wedstrijden. Met deze drie namen is het de defensie van de Limburgers op papier flink verbeterd.

Previous Jeugd doelman Nicholas Franklin vertrekt naar Canada
Next Ook Reinier Staats van Tilburg naar Eindhoven