Calder Cup finale gelijk getrokken door de Texas Stars


photo: Andy Nietupski

Naast wedstrijd vijf om de Stanley Cup werd ook gewoon wedstrijd vier om de Calder Cup gespeeld. Onze redacteur Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie up to date.

Texas Stars – Toronto Marlies 3-2

Wederom was het een “one goal game” zoals ze dat zo mooi noemen. Dit keer waren het de Stars uit Texas die straalden want ze trokken de stand gelijk in de finale van de Calder Cup. De stand is nu 2-2.

Voor de vierde maal in een uitverkocht huis, het H-E-B Center in Cedar Park zat vol met 6.863 toeschouwers die de Stars na tien minuten al op voorsprong zagen komen doordat captain Curtis McKenzie een rebound van Travis Morin binnen schoot. In periode twee werd de score vergroot door wederom McKenzie, dit keer op een pass van Justin Dowling, waardoor hij inmiddels al op tien goals staat in de play-offs.

photo: Christian Bonin

Twee goals in 40 seconden

Het momentum werd binnen 40 seconden gedraaid door de Marlies. De aansluitingstreffer was te danken aan de Stars verdediger Brent Regner, die bij het opstaan de puck achter zijn eigen doelman tikte. De gelijkmaker was een dubbele één-twee tussen Andreas Johnsson en Justin Holl, waarna eerstgenoemde de puck achter Mike McKenna deed belanden.

Toch trokken de Stars aan het langste eind. Een schot vanaf de blauwe lijn in de 50e minuut door Matt Mangene werd van richting veranderd door Justin Dowling en passeerde zo Garret Sparks, die vijftien van de achttien schoten wist te pakken. Mike McKenna van de Stars had het veel drukker gehad. Van de 31 schoten op doel wist hij er 29 te stoppen.

In de nacht van zaterdag op zondag staat, wederom in Cedar Park, game vijf op de rol. Om 02:00 Nederlandse tijd.

 

Previous WASHINGTON CAPITALS WINT STANLEY CUP!
Next Vijfde aanwinst voor Sharks Mechelen: Quentin Rondia