Texas Stars komt op gelijke hoogte met Toronto Marlies in strijd om de Calder Cup


Photo: Christian Bonin/Toronto Marlies

De finale om de Stanley Cup en de Calder Cup lopen haast evenwijdig aan elkaar. Onze redacteur Cor Machielsen keek gisterenavond naar wedstrijd twee om de Calder Cup tussen Texas Stars en Toronto Marlies. Hij brengt jullie weer up-to-date.

Toronto Marlies – Texas Stars 1-2

In een wederom volgepakt Ricoh Coliseum met 8.219 toeschouwers werd er stukken minder gescoord dan in de eerste wedstrijd, toen kon er elf keer gejuicht werden. Nu maar drie keer.

Voor het eerst in vijf weken verloren de Marlies weer eens een wedstrijd. De Marlies kwamen nog wel op voorsprong door een schot van Travis Dermott wat van richting werd veranderd door Ben Smith. Dat was aan het eind van de eerste periode in de 18e minuut. Toen hadden de mannen uit Toronto nog wat te vertellen in de defensieve zone van de Stars. Die werd redelijk afgesloten in periode twee en drie. Waar de Marlies in periode een nog dertien schoten op doel produceerde waren dat in periode twee en drie er maar vijf en vier schoten respectievelijk.

Photo: Christian Bonin/Toronto Marlies

Na 23 minuten kwamen de mannen uit Texas op gelijke hoogte door een goal van Curtis McKenzie. De game winning goal werd gescoord door rookie Gavin Bayreuther vanuit een powerplay situatie, door snoeihard uit te halen. Zo werd goalie Garret Sparks verslagen en had hij daarnaast 22 saves. Goalie Mike McKenna van de Stars maakte 21 saves. Het spul verhuist nu voor de komende drie wedstrijden naar Cedar Park in Texas alwaar wedstrijden drie, vier en vijf zullen plaatsvinden.

Previous Toronto Marlies deelt eerste klap uit in strijd om de Calder Cup tegen Texas Stars
Next Washington Capitals op de rand van geschiedenis!