Toronto Marlies deelt eerste klap uit in strijd om de Calder Cup tegen Texas Stars

Toronto Marlies – Texas Stars 6-5

Het venijn zat hem in de staart met betrekking tot wedstrijd een in de finale van de Calder Cup. In een volgepakt Ricoh Coliseum met 8172 toeschouwers gingen de spelers na 40 minuten rusten met een 3-4 stand, en die derde goal van de Marlies viel vijftien seconden voor het einde van de tweede periode. Onze Cor Machielsen brengt jullie weer op de hoogte.

De Stars kwamen al na zes minuten op voorspong door een power-play goal van Travis Morn. Twee minuten later schoot Justin Holl vanuit een onmogelijk hoek op de goal van de Stars,en via een verdediger ging de puck de goal in. Het waren de Stars die de  voorsprong pakte door wederom een power-play goal, dit keer via Curtis McKenzie.

Vier goals in periode twee.

Na 30 minuten trokken de mannen uit Toronto de stand weer gelijk door een goal van Frederik Gauthier. Toch kon Toronto daar niet lang van genieten want Austin Fyten zette 28 seconden na de gelijkmaker de Stars weer op voorsprong. Die voorsprong werd uitgebreid in minuut 38 door Travis MorinChris Mueller scoorde de aansluitingstreffer vijftien seconden voor het einde van de tweede periode.

Marlies draaien de wedstrijd in periode drie.

Binnen vijf minuten hadden de Marlies het momentum gedraaid en de voorsprong te pakken. Duo M&M Mason Marchment en Martin Maricin zette Toronto voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd. Er kon echter niet lang genoten worden van de voorpsrong want Texas kwam op 5-5 een dikke minuut na de gelijkmaker door Justin Dowling. Het slotakkoord was echter voor de Marlies. Een power-play goal van Trevor Moore zorgde dat de stand in de strijd om de Calder Cup op 1-0 kwam in het voordeel van de Toronto Marlies. Vanavond 22:00 uur (Zondag 3 juni) kunnen de Texas Stars de stand weer gelijk proberen te trekken. Face-off is erbij, en daarover leest u morgen hoe het gegaan is.

Previous Capitals winnen van Golden Knights in derde wedstrijd om de Stanley Cup
Next Texas Stars komt op gelijke hoogte met Toronto Marlies in strijd om de Calder Cup