Capitals winnen van Golden Knights in derde wedstrijd om de Stanley Cup


Game drie in de finale om de Stanley Cup tussen de Washington Capitals en Vegas Golden Knights stond op het programma en dan kijkt Face-Off weer mee. Cor Machielsen brengt jullie weer up to date.

De derde wedstrijd was minder spectaculair dan de twee voorgaande, maar om de Stanley Cup te winnen gaat het er niet om hoe je wint als je maar wint en dat deden de Capitals in hun Capital One Arena. In de eerste periode was het nog wat tam met in totaal maar twaalf schoten op goal verdeeld met vijf voor Vegas en zeven voor de Caps.

Periode twee

Al na een minuut was het Alex Ovechkin die het stadion liet ontploffen met een scrimmage goal. Marc Andre Fleury stopte een van richting veranderd schot van John Carlson, een schot van Evgeny Kuznetsov en een rebound van wederom Carlson, maar was kansloos op de tipp-in van Ovechkin. De 2-0 viel uit een drie tegen een situatie, T.J. Oshie blockte een shot van Shea Theodore, Jay Beagle gaf de pass aan Evgeny Kuznetsov die vanaf de rechter cirkel uithaalde en Fleury kansloos liet.

Het werd nog spannend na 33 minuten toen Braden Holtby een foutje maakte en Tomas Nosek de 2-1 kon maken. Maar de Caps lieten het niet zo ver meer komen want Devante Smith-Pelly zette de 3-1 op het bord nadat Shea Theodore de puck verloor en Jay Beagle wederom een assist kon maken.

Beide goalies werden daarna niet meer gepasseerd. Marc-Andre Fleury maakte 23 saves en Braden Holtby deed dat 21 keer.

Pre game show met Shaggy en Sting

Washington wilde ook een grootse pre game show opzetten, maar of dat gelukt is mag u zelf beoordelen.

Shea Theodore had niet zijn beste wedstrijd voor de Golden Knights en dat was ook te lezen op Twitter

en nog een tweet met wat humor over het aantal aanwezige mensen.

Op naar wedstrijd vier, maandag op dinsdag nacht 02:00 uur. Face-Off is er weer bij, u toch ook?

Previous Sharks Mechelen versterkt zich met twee nieuwe spelers
Next Toronto Marlies deelt eerste klap uit in strijd om de Calder Cup tegen Texas Stars