Sharks Mechelen versterkt zich met twee nieuwe spelers


Vorige week werd in Mechelen het nieuwe trainersduo voorgesteld met Head Coach Jesse Raekelboom die bijgestaan wordt door de ervaren Jos Lejeune. Vandaag werd een eerste tweetal -en dus niet zoals eerder gemeld drietal- voorgesteld als spelersaanwinsten bij BeNe League nieuwkomer Sharks Mechelen. En ambitieuze voorzitter Gunter Bosmans liet verstaan dat er de komende dagen nog enkele jongens bij zullen komen.

Timo Dewin, routinier versterkt Sharks

De 1m91 grote linkerflankspeler die de voorbije negen seizoenen bij HYC Herentals een vaste waarde was, is de eerste versterking die Sharks-voorzitter Bosmans vanmiddag wist te presenteren. “Inderdaad, we hebben enkele goede gesprekken gehad met Timo en zijn blij dat hij ons BeNe-team komt versterken. Timo Dewin speelde als jonge knaap jaren bij Olympia Heist, was een vaste waarde als jeugdinternational. Op zijn twintigste trok ie naar het sterke HYC en speelde zo verschillende  seizoenen in de Nederlandse en nu in de BeNe-competitie. Timo heeft dus heel wat kwaliteit en ervaring in huis, ook mede dankzij zijn deelnames aan een vijftal Heren WK’s met Team Belgium. We zijn dan ook meer dan tevreden dat ie op zijn 29e voor Sharks gekozen heeft”.

20-jarige Op de Beeck verruilt Eindhoven voor Mechelen

Als tweede aanwinst voor de Mechelse Sharks werd de beloftevolle Brent Op de Beeck voorgesteld. Opgegroeid vlakbij Bobbejaanland genoot Brent de jeugdopleiding bij Herentals, op zijn zestiende trok ie naar Leuven om daar zijn studies voort te zetten in combinatie met ijshockey aan de Leuvense Sportschool Redingenhof. Aansluitend speelde Brent J20 Elit in Zweden en vorig seizoen debuteerde ie bij Eindhoven Kemphanen in de BeNe League. “Het voorbije seizoen in Eindhoven was best leerrijk. In Leuven heb al ik twee jaar mogen werken met Jos Lejeune, vorige zomer al wat met Coach Jesse bijgetraind. Toen duidelijk werd dat Mechelen en BeNe zou spelen en dat Jesse & Jos ook bij de Seniors een Coaching-rol zouden hebben, had ik snel gekozen!”

Previous Weergaloze Holtby leidt Capitals naar zege in Game 2
Next Capitals winnen van Golden Knights in derde wedstrijd om de Stanley Cup