Vierenhalve doldwaze minuten bracht Heerenveen winst


Op vrijdag was er maar een wedstrijd in de Bene League die doorging en dat was in Friesland tussen Heerenveen en Mechelen. De wedstrijd tussen Den Haag en Liège werd gecanceld in verband met een corona uitbraak bij de Bulldogs. De Friezen wonnen na een flitsende start in de derde periode met zes goals in vierenhalve minuut tijd.

LEES OOK: Trappers weet wéér niet in overtime en shoot-outs te winnen

Unis Flyers Heerenveen – Mechelen Golden Sharks 8-3

Na twintig minuten was de stand 0-2 en dacht men in Heerenveen wat gebeurd hier. Twee straffen kort achter elkaar voor Unis Flyers leverde voor Mechelen een 5-on-3 op. Samuel Blanchet strafte dat af. Bij de daarop volgende 5-on-4 werd er nog een keer gescoord door de Belgen. Marek Ziarny liet de Mechelse bank juichen. Tijdens de tweede periode wisten de Friezen de stand gelijk te trekken. Binnen een halve minuut werd er twee keer gescoord. Roope Nikkila en Lars den Edel waren trefzeker. Toch gingen de mannen uit Mechelen met een winst de tweede break in. Vadim Gyesbreghs zorgde in minuut 37 voor de 3-2 voorsprong in het voordeel van de Golden Sharks. Timo Dewin pakte in de slotminuut nog een slashing penalty en uiteindelijk kwam die de Mechelaren nog duur te staan.

Doldwaze vierenhalve minuut

Op de powerplay aan het begin van de derde periode wisten de Flyers toe te slaan. De veelbesproken Riku Pitkanen scoorde de gelijkmaker. Elf seconden later Marc Nijland met de 4-3. Een dikke minuut later was er al de 5-3. Deze kwam van de stick door Roope Nikkila die zijn tweede scoorde. Hij maakte zijn hattrick compleet door ook de 6-3 te scoren. Na de hattrick werd er een minuut later weer gescoord. Op de powerplay was het Jasper Nordemann met de 7-3. En nog was het niet gedaan. Want 25 seconden daarna was het Lennart Vosmer die in minuut 46 al de eindstand op het bord zette.

wilt u de samenvatting zien gewoon op het play knopje drukken midden in het plaatje of linksonder “bekijken op Youtube” en dan start de samenvatting op.

Previous Trappers weet wéér niet in overtime en shoot-outs te winnen
Next Hurricanes verslaan Rangers, Pens Crosby scoort hattrick