Trappers weet wéér niet in overtime en shoot-outs te winnen


Tilburg Trappers speelde een dikke maand geleden thuis nog tegen Herner Miners. Toen eindigde de wedstrijd in 5-2, dat was de uitslag na een zeer eenvoudige wedstrijd voor de Brabanders. Echter op vrijdagavond was de uitwedstrijd een totaal ander wedstrijd. Het werd na een zeer harde en spannende pot 5-4 voor de thuisploeg. De wedstrijd werd pas na het nemen van shoot-outs beslist.

Herner EV Miners – Tilburg Trappers 5-4 SO

Zes seconden na de face-off werd er een aanslag op Reno de Hondt gepleegd. De Hondt ging face first de boarding en moest bebloed het ijs verlaten. Gelukkig keerde de kleine, snelle en behendige speler vrij snel weer terug op het ijs. De toon was in ieder geval gezet. Het werd een harde pot. In de eerste periode bleek Tilburg Trappers het sterkere team maar liet dat niet zien in het aantal doelpunten. Ook de thuisploeg wist het aanwezige publiek niet tot juichen te bewegen.

Danny Stempher en Reno De Hondt.
Foto: Arie Leeuwesteijn

POWERPLAY

Pas na een halve wedstrijd werd de openingstreffer gemaakt. Deze werd door Max Hermens gemaakt nadat Brett Bulmer mistte en de puck via de boarding bij Hermens op de stick kwam. Een aantal minuten later zorgden onnodige en makkelijk gegeven straffen voor twee tegendoelpunten. De 1-1  van Kevin Orendorz was het eindstation na een zeer mooie uitgespeelde actie die via Orendorz achter Ruud Leeuwesteijn werd getikt. Kort daarna was het wederom een powerplaygoal die Trappers de das omdeed. De puck stuiterde na een schot van Michél Ackers tegen de rechterpaal binnen.

Max Hermens. Foto: Dirk Unverferth

OM EN OM

Brett Bulmer die niet tot de lievelingetjes van het Miners publiek behoorde en daar ook af en toe op in ging wist al vrij snel in de laatste periode tot scoren te komen. Uit een onmogelijke hoek terwijl iedereen verwachtte dat hij zou passen schoot hij in het dak van de goal. Kort daarna nadat Bulmer al de gelijkmaker binnen had geschoten kwam hij wederom met een bizarre goal op de proppen. Een ‘fake shot’ in een shorthanded situatie zette Björn Linda op het verkeerde been en zag de puck five hole de goal in glijden.

Kort na de twee mooie doelpunten van Bulmer schoot Orendorz wederom een gelijkmaker tegen de netten. Het antwoord van Hermens bleef niet lang op zich wachten en schoot ook met een mooi schot in het dak van de goal van de Miners. Nog geen 10 seconde daarna, geheel volgens de ‘om en om’ structuur was het wéér de beurt aan Herne. Denis Fominych schoot met een easy shot de gelijkmaker binnen. In de slotminuten kwamen beiden teams niet tot scoren en moest extra speeltijd en shoot-outs eraan te pas komen.

SHOOT-OUTS

De extra speeltijd waarin three on three ook niet de uitkomst gaf, werden er shoot-outs gehouden. Na een hele lange serie waarbij zowel Leeuwesteijn als Linda ontzettend goed hun goal schoon wisten houden, was het pas bij de 14e penaltyshot gespeeld. Orendorz die al twee doelpunten achter zijn naam mocht zetten, scoorde het enige penaltyshot.

Zondag komt de nummer twee in de stand Hannover Scorpions op bezoek.

 

Previous Sprong healthy scratch, Oilers in diep dal na shutout Florida
Next Vierenhalve doldwaze minuten bracht Heerenveen winst