Trappers heeft geen kind aan Herner EV Miners


Ties van Soest MOTM Foto: Arie Leeuwesteijn

Met een ‘minder’ weekend achter de rug zou op vrijdagavond Hammer Eisbären op bezoek komen. Een heerlijk duel waarin Trappers weer zelfvertrouwen kon terugwinnen ging niet door. Dankzij diverse coronabesmetting in het team van de ijsberen werd de wedstrijd afgelast. Toen bleek Herner EV Miners niets anders op de planning te hebben en is het duel van aankomende dinsdag naar gisteren verplaatst. Hoewel er op voorhand niet werd gedacht zo makkelijk Herner te verslaan, deed Tilburg Trappers dat met weinig moeite. Het werd 5-2 voor de Tilburgers en daar kan het team van Livingston alsnog zelfvertrouwen uit putten.

LEES OOK: Stamkos 900 punten, Canucks nog ongeslagen onder Boudreau

Tilburg Trappers – Herner EV Miners 5-2

Ties van Soest bleek lekker in de wedstrijd te zitten. Al vrij snel deed hij de score doen openen. Met Brett Bulmer als zijn assistent wist hij ook tien minuten later trefzeker te zijn. Van Soest zijn tweede treffer was er één in een man-meer-situatie. Bulmer die afgelopen zondag een uitglijder maakte tijdens het nemen van zijn penaltyshot maakte het gisterenavond weer helemaal goed. Het bleef niet alleen bij de assists op Van Soest, hij gaf verderop in de wedstrijd nog een assist en was er ook bij om voor zijn maat Ties op te komen toen hij redelijk hard geraakt werd.

tekst gaat verder onder de foto

Ties van Soest Foto: Arie Leeuwesteijn

Verdubbelaar

De tweede periode begon Trappers net als de eerste periode. Niet op hun best, maar wel solide. En dat solide spel, daar hadden de Miners geen raad mee. Nog geen minuut na de eerste theepauze was het raak. Een kanonskogel van Alexei Loginov werd via de stick van Reno de Hondt van richting veranderd waardoor goalie Björn Linda het schot niet meer kon houden. Vervolgens was het vijf minuten later wéér raak. Verdediger Jordy van Oorschot schoot de 4-0 binnen. Daardoor verdubbelde de stand in de tweede periode van 2-0 naar 4-0. Wederom waren Bulmer en Van Soest betrokken bij het vierde doelpunt.

Slotoffensief

Herner besloot in de laatste periode met een slotoffensief te komen. Dankzij Alexander Komov die de 4-1 binnen wist te schieten, leek Herner even terug in de wedstrijd te komen. Echter richting het einde van de periode maakte Danny Stempher met een ontzettende beauty de 5-1. Aan de basis van de 5-1 stonden de Hondt en goalie Ruud Leeuwesteijn.

tekst gaat verder onder de foto

Danny Stempher Foto: Arie Leeuwesteijn

Even leek dat de genadeklap voor Herner. Echter schoot Tomi Wilenius in de laatste minuut de 5-2 tegen de touwen aan. De wedstrijd was gespeeld en Tilburg Trappers kon daarom tevreden terugkijken naar hoe ze zich hebben herpakt na een minder weekend. Na de wedstrijd kreeg Van Soest de bloemen toen hij tot MOTM werd uitgeroepen.

UPCOMING MATCH

Zondag maakt Trappers de reis naar Essen. Moskitos Essen met oud-Trappers speler Mitch Bruijsten staat daar op het programma. Hoe de komende weken de wedstrijden eruit zullen zien, zal nog maar de vraag zijn gezien de (waarschijnlijk) strengere maatregelen die er aankomen!

Previous Steven Stamkos 900 punten, Canucks zesde winst op rij onder Boudreau
Next Heerenveen walst gehavend Leuven plat