Steven Stamkos 900 punten, Canucks zesde winst op rij onder Boudreau


NHL FAce

Dag 65 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder drie spelers die hun eerste NHL-goal scoorden. Alweer de eerste lege arena in verband met de stijgende COVID-19 gevallen bij de wedstrijd Montreal – Philadelphia en punt 900 voor Tampa captain Steven Stamkos.  Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Daniel Sprong scoort maar verliest wel met Washington

Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 3-2 SO

Montreal speelde zonder publiek in verband met de stijging van de Covid-19 gevallen. De Flyers verloren weer eens na drie gewonnen wedstrijden. Na zeven nederlagen op een rij wisten de Canadiens weer te winnen. Jackson Cates scoorde zijn eerste NHL-goal voor de Flyers. Canadien Jonathan Drouin scoorde als enige tijden de shootouts.

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators 2-1

Tampa goalie Andrei Vasolevskiy pakte zijn 63ste overwinning in een kalenderjaar en zette daarmee een NHL-record neer. Steven Stamkos scoorde zijn 900ste punt. Stamkos gaf een assist  bij de game winner van Victor Hedman.

Florida Panthers – Los Angeles Kings 1-4

De derde nederlaag op een rij voor Florida waarbij speler Matt Kiersted zijn eerste NHL-goal maakte. De Kings pakte al voor de vierde wedstrijd op een rij punten.

New Jersey Devils – Vegas Golden Knights 3-5

In de 47ste minuut scoorde Vegas twee keer binnen 33 seconden en zorgde daarmee dat de Devils hun tiende nederlaag leden in twaalf wedstrijden.

New York Islanders – Boston Bruins 5-3

Voor de Hurricanes scoorde Jack Drury in zijn eerste wedstrijd zijn eerste NHL-goal. Na veertig minuten was de stand 3-3. Na achttien seconden in de derde periode scoorde Nino Niederreiter de game winner.

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings 3-1

Islanders goalie Semyon Varlamov maakte 40 saves en pakte daarmee zijn eerste overwinning van het seizoen in acht wedstrijden. Cal Clutterbuck was goed voor twee goals.

Nashville Predators – Colorado Avalanche 5-2

De Predators wonnen voor de zesde keer op een rij. Filip Forsberg scoorde twee goals en gaf een assist.

Minnesota Wild – Buffalo Sabres 2-3 SO

Minnesota pakte twee keer een voorsprong en even zoveel keren maakte Buffalo gelijk. Tage Thompson was de enige die een shootout scoorde en bezorgde daarmee de Sabres een tweede overwinning op een rij. Vor Minnesota was het de derde nederlaag op een rij na een winning streak van acht wedstrijden.

Edmonton Oilers – Columbus Blue Jackets 5-2

Twee powerplay goals van Jesse Puljujarvi en goalie Stuart Skinner maakte 36 saves en zorgden daarmee dat de Oilers hun zes game losing streak tot staan brachten.

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 2-5

Het hoogtepunt voor de Sharks was de honderdste goal van Timo Meier. Voor de Canucks was het inmiddels de zesde overwinning op een rij voor coach Bruce Boudreau. Onder andere mede dankzij twee goals van Brock Boeser.

Previous Daniel Sprong scoort, Ovechkin evenaart record 274 powerplay goals
Next Trappers heeft geen kind aan Herner EV Miners