Hurricanes verslaan Rangers, Pens Crosby scoort hattrick


Face-Off IJshockey NHL

Dag 99 van de NHL bracht ons acht wedstrijden waaronder Sidney Crosby die een hattrick scoorde voor de Penguins tegen de Blue Jackets. Carolina dat op coëfficiënt koploper is na de winst tegen de Rangers en de vierde shutout van het seizoen voor Ilya Sorokin van de Islanders. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOKVierenhalve doldwaze minuten bracht Heerenveen winst

Detroit Red Wings – Dallas Stars 4-5 OT

Na de 4-3 voor de Red Wings gescoord door Tyler Bertuzzi leek het winst te worden Maar in minuut 59 was het Jason Robertson voor Dalles met de 4-4. En in overtime was het extra punt ook nog voor de Stars. Roope Hintz werd getripped door Robby Fabri en in de daaropvolgende powerplay sloeg Hintz toe met de game winner.

New York Islanders – Arizona Coyotes 4-0

De vierde shutout van het seizoen voor Ilya Sorokin. Hij hoefde maar zeventien schoten te stoppen. Brock Nelson scoorde twee goals.

Carolina Hurricanes – New York Rangers 6-3

Oud Ranger Tony DeAngelo scoorde een goal en had twee assists voor de Hurricanes tegen zijn oude club. Carolina is nu koploper met een coëfficiënt van .757.

Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins 2-5

Een hattrick van Sidney Crosby en een assist bracht hem naar plaats nummer 27 in de all time punten lijst van de NHL. The great one Wayne Gretzky heeft er 2857. Crosby staat nu op 1356.

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 1-5

Na de 0-4 voor Minnesota gescoord door rookie Cale Addison werd Chicago goalie Marc-Andre Fleury gewisseld. Wild’s Ryan Hartman scoorde er twee.

Vancouver Canucks – Florida Panthers 1-2 SO

Vancouver goalie Spencer Martin speelde voor het eerst sinds februari 2017 weer een NHL-wedstrijd. Hij stopte 33 schoten maar was kansloos op de shootouts van Anton Lundell en Aleksander Barkov.

Anaheim Ducks – Tampa Bay Lightning 5-1

Als je de uitslag ziet dan denk je Tampa zal wel niet met Andrei Vasilevskiy in de goal hebben gespeeld maar niets is minder waar. Anaheim was ijzersterk op de penalty kill door zeven op zeven te gaan en sloeg zelf toe door vier keer te scoren voordat Tampa de eretreffer wist te maken.

Seattle Kraken – St. Louis Blues 0-5

Blues goalie Ville Husso pakte alle 27 schoten van Seattle en zette daarmee zijn tweede shutout van het seizoen op de e-sheet. Vijf verschillende doelpuntenmakers sloegen toe voor St. Louis. De twaalfde nederlaag in vijftien wedstrijden voor de Kraken.

Previous Vierenhalve doldwaze minuten bracht Heerenveen winst
Next Leuven verslaat Mechelen met vier unanswered goals