Leuven verslaat Mechelen met vier unanswered goals


Wederom maar een wedstrijd in de Bene League op zaterdag 22 januari door Corona perikelen. Leuven ging op bezoek bij Mechelen. Een week geleden werd er nog een mooie overwinning behaald op de Bulldogs de Liège. Maar dit weekend werden de beide wedstrijden verloren door een voorsprong te verspelen in de derde periode door de Golden Sharks.

LEES OOK: Hurricanes verslaan Rangers, Pens Crosby scoort hattrick

Mechelen Golden Sharks – Chiefs Leuven 4-7

Halverwege de eerste periode kwamen de Mechelaren op voorsprong via een man meer situatie. Vadim Gyesbreghs scoorde de 1-0. In de laatste fase van de eerste periode wist Dries Blockx de 1-1 binnen te schieten. Precies halverwege de wedstrijd in de dertigste minuut wist Leuven twee keer te scoren. Jeffie Versin en Pieter-Jan Wouters zorgde voor een 3-1 voorsprong voor de Chiefs. Toch gaf Mechelen zich nog niet gewonnen want in de laatste minuut van periode twee was het Ben van den Bogaert die de aansluitingstreffer maakte wederom met een mannetje meer op het ijs.

Vier unanswered goals

De Golden Sharks kwamen goed uit de startblokken in de derde periode. Binnen vijf minuten was het Marek Ziarny de de score omdraaide van 2-3 naar een 4-3 voorsprong. De nieuwe Finse import voor de Chiefs Juuso Miettunen scoorde de gelijkmaker in minuut 49. Daarna werd er nog drie keer gescoord door Leuven. De tweede goal van de avond voor Jeffie Versin en twee goals van Alec James. Leuven heeft nu tien punten behaald en staat daarmee gelijk met Zoetermeer maar die hebben twee wedstrijden minder gespeeld. Mechelen staat nu op een vijfde plek maar met de adem van Geleen in de nek.

Chiefs Leuven Alec James
Alec James Foto: Robert Bos
Previous Hurricanes verslaan Rangers, Pens Crosby scoort hattrick
Next Sprong weer healthy scratch, Oilers winnen Battle of Alberta