Sprong weer healthy scratch, Oilers winnen Battle of Alberta


NHL FAce

Dag 100 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waaronder de Battle of Alberta die geheel tegen de verhouding in werd gewonnen door de Edmonton Oilers. Daniel Sprong was weer een healthy scratch en Tampa en New Jersey scoorde zeven goals. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Leuven verslaat Mechelen met vier unanswered goals

Boston Bruins – Winnipeg Jets 3-2

De Bruins stonden na veertig minuten gelijk met de Jets 2-2. Al vroeg in de derde periode zorgde een powerplay goal van David Pastrnak voor de winst.

Buffalo Sabres – Philadelphia Flyers 6-3

Rookie Peyton Krebs van de Sabres scoorde zijn eerste NHL-goal. En deed er gelijk een tweede bij. Tage Thompson scoorde er ook twee. Het is al de elfde nederlaag op een rij voor de Flyers.

Toronto Maple Leafs – New York Islanders 3-1

De vierde overwinning op een rij kwam er niet voor de Islanders. Ze verloren met 3-1 van de Leafs. Pierre Engvall scoorde de game winner in de buzzer beater van de eerste periode.

New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 7-4

Het debuut van Hurricane rookie goalie Jack LaFontaine werd geen groot succes. Hij moest zeven keer vissen. Nathan Bastian scoorde voor de Devils twee keer.

New York Rangers – Arizona Coyotes 7-3

Chris Kreider scoorde een hattrick voor de Rangers en staat nu samen met Alexander Ovechkin bovenaan met 29 goals dit seizoen in de topscorers lijst.

Washington Capitals – Ottawa Senators 3-2 OT

Daniel Sprong was weer healthy scratch. Alexander Ovechkin scoorde twee keer na een 0-2 tussenstand en in de overtime was het Nicklas Backstrom met de game winner in overtime.

Nashville Predators – Detroit Red Wings 4-1

Matt Duchene werd man of the match bij de Predators door drie punten te scoren. (2G, 1A). Voor de Red Wings is het de zevende nederlaag in tien wedstrijden.

Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 4-3 OT

Chicago pakte iedere keer de voorsprong, maar Minnesota wist iedere keer gelijk te maken. De 3-3 viel in minuut 58. En de game winner was van Marcus Foligno.

Colorado Avalanche – Montreal Canadiens 3-2 OT

De home winning streak van Colorado staat nu op vijftien wedstrijden. Het gebeurde wel pas in overtime. Een schot van Gabriel Landeskog veranderde van richting.

Edmonton Oilers – Calgary Flames 5-3

De geplaagde Oilers wisten na zeven nederlagen op een rij weer eens te winnen. En dan nog in de Battle of Alberta. Goalie Mikko Koskinen, vaak terecht bekritiseerd. Hij speelde dit keer uitstekende wedstrijd en stopte 44 schoten. Leon Draisaitl scoorde twee goals en had twee assists. En bij een 0-2 tussenstand na de eerste periode scoorde Ethan Bouchard twee powerplay goals.

San Jose Sharks – Tampa Bay Lightning 1-7

Ross Colton scoorde twee keer voor Tampa. Goalie Brian Elliot wist voor het eerst sinds vijf december weer een wedstrijd te winnen met de Lightning.

Previous Leuven verslaat Mechelen met vier unanswered goals
Next Tilburg Trappers verliest van effectief Hannover Scorpions