Tilburg Trappers verliest van effectief Hannover Scorpions


Foto: Arie Leeuwesteijn

Zondagmiddag 23 januari, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers. Ditmaal de thuiswedstrijd tegen aartsrivaal en nummer 2 van de ranglijst Hannover Scorpions. Na het shootout verlies tegen Herner EV Miners afgelopen vrijdag zijn de Tilburgers er op gebrand om vandaag de volledige 3 punten thuis te houden. Trappers moest het vandaag doen zonder de geblesseerde Mickey Bastings, Killian van Gorp, Ties van Soest, Reno de Hondt en Danny Stempher. Daarvoor kwam onder andere Roy Ansems in de plaats. Maar ook bij de gasten uit Hannover ontbraken veel spelers. De fysiek harde wedstrijd eindigde in een 2-3 nederlaag voor Trappers.

LEES OOK:  Sprong weer healthy scratch, Oilers winnen Battle of Alberta

TILBURG TRAPPERS – HANNOVER SCORPIONS 2-3

Tijdens de opening van de wedstrijd begonnen de teams meteen met aanvallen. Binnen enkele minuten moesten beide goalies al een aantal belangrijke reddingen uitvoeren. In het begin leek het allemaal vriendschappelijk te verlopen maar het werd al snel een hard en fysiek spel. Trappers kreeg een dubbele powerplay maar kon geen gebruik maken van de mogelijkheden. Dat kwam vooral doordat goalie Brett Jaeger een echte sta-in-de-weg was. Maar ook Tilburgse goalie Ruud Leeuwesteijn liet wat uitstekend goaliewerk zien. Met een 0-0 tussenstand was het tijd voor de eerste pauze.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Defensief en effectief Scorpions

Na enkele tellen in de tweede periode kwam de eerste grote kans al voor de Tilburgers. Wat opvallend was is dat Trappers na elke aanval vlug weer de puck kwijtraakte aan Hannover. Ook werd het spel vaak onderbroken omdat een goal bleef losraken. Toen Trappers net van shorthanded 3 man op het ijs naar 4 man ging werd de 0-1 binnengeschoten door Robin Just.

tekst gaat verder onder de video

Niet veel later volgde de 0-2 gescoord door Tyler Gron.

tekst gaat verder onder de video

Tot overmaat van ramp werd vervolgens ook de 0-3 gemaakt, ditmaal door Luis Schinko. Hij versloeg Leeuwesteijn short side.

tekst gaat verder onder de video

Veel van de Tilburgse schoten kwamen in de handschoen van Jaeger terecht of teisterde het ijzerwerk van het doel.

Toch nog scoren

De derde periode begon en het was duidelijk dat Tilburg op jacht was naar hun eerste doelpunt van de wedstrijd. Scorpions daarentegen besloot vooral defensief te gaan spelen. Maar een aantal schoten op het doel werd het geduld van Tilburg beloond. De eer van de 1-3 kwam op naam van Wouter Sars te staan.

tekst gaat verder onder de video

Er volgde nog aardig wat Tilburgse schoten op het doel van Jaeger maar hij capituleerde maar niet. Tot enkele minuten voor het einde. Vanuit de face-off werd de 2-3 door Max Hermens gemaakt via een Duits lichaam.

tekst gaat verder onder de video

Er kwam nog een Trappers time-out maar die had geen effect meer op de uitslag. In Januari speelde de Trappers zeven wedstrijden en pakte ze maar tien punten.

Man Of The Match werd Wouter Sars. Voor komend weekend staat op zowel zaterdag als zondag een thuiswedstrijd tegen TecArt Black Dragons op het programma. Door een technische storing zijn er geen interviews gemaakt na de wedstrijd.

Previous Sprong weer healthy scratch, Oilers winnen Battle of Alberta
Next Geleen verslaat Zoetermeer, Heerenveen wint in Leuven