Geleen verslaat Zoetermeer, Heerenveen wint in Leuven


Ook op zondag 23 januari werd de wedstrijd Herentals – Den Haag afgelast in de Bene League in verband met corona. Twee wedstrijden gingen wel door. Heerenveen versloeg in Leuven de Chiefs. En Geleen deed het verschil maken tegen Zoetermeer in de derde periode.

LEES OOK: Tilburg Trappers verliest van effectief Hannover Scorpions

Chiefs Leuven – Unis Flyers Heerenveen 0-5

Na de mooie overwinning gisterenavond op zaterdag 22 januari van Chiefs Leuven op Golden Sharks Mechelen. Moesten ze vandaag zondag 23 januari aantreden thuis tegen Unis Flyers Heerenveen. Op papier een leuke wedstrijd maar door een aantal foutjes van de Chiefs werd het uiteindelijk een makkelijke avond voor de gasten uit Friesland. Na de eerste periode stond het al 0-4 door doelpunten van Jasper Nordemann, Roope Nikkila (twee goals), en Marc Nijland (short handed).

In tweede periode moest Leuven uit een ander vaatje gaan tappen anders werd het wel een hele grote uitslag. Deze periode waren er aan beide kanten wat mogelijkheden. Maar er werd maar één keer gescoord en dat was door Riku Pitkanen voor de Flyers. Vlak voor het einde van de tweede periode was er nog een klein opstootje, waarbij Kevin Nijland kon gaan douchen voor een check to the head. De derde periode begon met vier tegen vier, maar beide teams konden deze periode het net niet vinden. Waardoor de einduitslag 0-5 werd in het voordeel van de Friezen. Heerenveen goalie Martijn Oosterwijk pakte een shutout door alle schoten van Leuven te stoppen.

tekst gaat verder onder de foto

Martijn Oosterwijk Foto: Robert Bos

Snackpoint Eaters Limburg – Zoetermeer Panters 5-2

Na veertig minuten hockey stond er 1-1 op het scorebord. Lukasz Bartak opende de score met de 1-0 in minuut 25. Door een 5-on-3 aangezien Kay Gielen en Evo Suurhoff beide een penalty kregen kon Zoetermeer de gelijkmaker scoren. Giancarlo van Ulsen zorgde voor de 1-1. In de laatste periode was het wederom Lukasz Bartak die Geleen op voorsprong schoot. Hij wist in minuut 49 Zoetermeer goalie Tomislav Hrelja te passeren. Joey Geurts en Lars van Sloun scoorde beide kort achter elkaar voor de Eaters zodat de stand na 56 minuten 4-1 was geworden.

tekst gaat verder onder de foto

Lars van Sloun Foto: Kurt Tops

Ferenc Kocsis gaf nog een klein beetje hoop aan de Panters door de 4-2 te scoren twee minuten voor tijd. Maar een empty netter van Mordy Munichman twintig seconden voor tijd betekende een 5-2 eindstand

Previous Tilburg Trappers verliest van effectief Hannover Scorpions
Next Seattle verslaat Florida, Vancouver verliest van St. Louis