Weergaloze Holtby leidt Capitals naar zege in Game 2

De tweede wedstrijd in de finale van Stanley Cup was weer een spannende! Vegas Golden Knights en Washington Capitals scoorden iets minder dan in de eerste wedstrijd, maar desalniettemin was het weer mooie partij. Tim Gerth de wedstrijd voor jullie samen.

Zoals gebruikelijk in Vegas werd de show flink aangedikt, dit keer met een optreden van Imagine Dragons, die we jullie niet zullen onthouden (scroll door voor ijshockeygeweld!):

VEGAS GOLDEN KNIGHTS – WASHINGTON CAPITALS 2-3

Net als in de eerste wedstrijd was het Vegas dat op voorsprong kwam in de achtste minuut. Dimitri Orlov dacht de puck te kunnen vangen, maar had buiten James Neal  gerekend, die de puck leep langs de vanghand van Orlov tikte en alleen door kon naar Braden Holtby. Het schot van Neal trof de kruising in de lange hoek. Vlak voor het einde van de eerste periode was het Lars Eller die door Michael Kempny voor een leeg doel werd gezet en de gelijkmaker binnen kon schieten. Marc-André Fleury was compleet uit positie gespeeld en kon alleen maar toekijken.

In de tweede periode greep Washington de macht. Eerst was het Alexander Ovechkin die zijn eerste goal ooit in een Stanley Cup Final maakte tijdens de powerplay. Vervolgens zette Brooks Orpik de Capitals op een ruimere voorsprong door via het lichaam van Alex Tuch de 3-1 langs Fleury te schieten. Shea Theodore bracht de marge tijdens de powerplay nog terug naar 1 voordat de tweede periode ten einde kwam. De verdediger schoot een wristshot vanaf de blauwe lijn die door alle spelers ging en doel trof.

In derde periode voerde Vegas de druk op met als hoogtepunt een 5-on-3 van meer dan een minuut. Met een kleine twee minuten te gaan maakte Holtby de belangrijkste save van de avond. Tuch leek een leeg doel te hebben, maar Holtby wist nog net zijn stick achter de puck te krijgen. Met 2 goals op maar liefst 39 schoten, kroonde Holtby zich tot man van de wedstrijd. Eller deed het met drie punten ook niet slecht.

Nu verhuist de finale naar Washington, waar de Capitals twee thuiswedstrijden spelen. Virtueel heeft Washington nu het thuisvoordeel in handen, dankzij de overwinning in Vegas. Maar veel maakt dat dit seizoen niet uit in de playoffs.

Blessure Kuznetsov, vreemde hit Orpik

Zoals wel vaker in de playoffs was er over en weer wat ruw spel. Eerst was er deze vreemde overtreding van Orpik. De Amerikaan, die wel van een stevige hoek houdt op zijn tijd, lijkt Neal neer te meppen, maar als je goed kijkt, lijkt het juist of de Vegas-speler zichzelf in het gezicht raakt. Hoe dan ook, Orpik mocht twee minuten aan de kant zitten en toen kon iedereen weer door.

Vervelender was de hit van Brayden McNabb op Evgeni Kuznetsov. De verdediger van Vegas raakte Kuznetsov met de elleboog in het gezicht. De Rus liet zich controleren in de kleedkamer en zou niet meer terugkeren.

Ook Ryan Reaves liet even van zich horen in deze wedstrijd. De sloopkogel deelde een tik uit aan Tom Wilson, die gewillig naar de grond ging.