Texas Stars naar finale Calder Cup


Rockford Icehogs – Texas Stars 1-2 OT

Onze AHL watcher Cor Machielsen keek weer mee naar game zes van de Western Conference finale en zag in overtime de Stars toeslaan.

De Texas Stars hebben de Robert W. Clarke Trophy gewonnen en zijn de Western Conference kampioen en gaan strijden om de Calder Cup tegen de Eastern Conference winnaars, Toronto Marlies.

Rookie Roope Hintz scoorde de winnende goal met nog maar acht seconden te gaan in de eerste overtime en klopte goalie Jeff Glass. De Stars gaan zich opmaken voor de derde keer om de finale van de Calder Cup te spelen. In 2009 verloren ze van de Hershey Bears met 2-4 en in 2014 wonnen ze met 4-1 van de St. Johns Icecaps. De Icehogs waren eigenlijk al verslagen want na drie wedstrijden stonden de Stars al met 3-0 voor, maar door een sterke comeback van Rockford was de stand voor het begin van wedstrijd zes 3-2.

Beide goalies stonden goed hun best te doen. Stars Mike McKenna maakte 38 saves en Jeff Glass van de Icehogs deed datzelfde aantal reddingen maken. Het duurde dan ook lang voordat er gescoord werd en het was “Dolle Dries” Sheldon Dries die na 31 minuten vanachter de goal tegen de rug aanschoot van Jeff Glass en de puck verdween tergend langzaam in de goal. Het was voor “Dolle Dries” alweer zijn zevende goal in de play-offs en is daarmee tevens lijstaanvoerder.

Drie minuten voor het einde haalde Jeremy Colliton, coach van Rockford, goalie Jeff Glass naar de kant ten faveure van een extra aanvaller en dat betaalde zich glansrijk uit. Op anderhalve minuut voor het einde was het Chris DiDomenico die op een assist van Adam Clendening de verdiende 1-1 binnenschoot. Helaas mocht het voor de mannen uit Rockford dus niet baten want in overtime moesten ze alsnog het bijltje er bij neer gooien.

Vanaf zaterdag begint de strijd om de Calder Cup en Face-Off houdt jullie natuurlijk ook over deze finale op de hoogte.

Previous Vegas verslaat Washington in sensationeel eerste duel
Next Weergaloze Holtby leidt Capitals naar zege in Game 2