Washington Capitals op de rand van geschiedenis!


Washington Capitals

Afgelopen nacht konden de Capitals een grote stap zetten richting hun eerste Stanley Cup. De Golden Knights moesten zien te winnen om de stand gelijk te trekken. Marko Bok zag een boeiende pot!

Washington Capitals – Vegas Golden Knights 6-2

Alex Ovechkin en zijn mannen staan op het punt de geschiedenisboeken te betreden. Na de derde zege op rij in de Stanley Cup finale, hebben de Washington Capitals een 3-1 voorsprong in de serie te pakken. Afgelopen nacht werden de Golden Knights met 6-2 verslagen, maar het had allemaal heel anders kunnen lopen… James Neal heeft de laatste jaren nogal wat pech met zijn carrière. Hij verliet de Penguins net voordat ze twee Stanley Cups pakten en vorig jaar stond hij bij Nashville als verliezer op het ijs. Een paar uur geleden had hij de 1-0 voorsprong voor Vegas in game 4 op zijn stick, maar in plaats van het open net raakte hij het aluminium. Het bleek het begin van het einde. Colin Miller pakte na tien minuten een totaal onnodige straf en T.J Oshie rondde het knap af: 1-0 voor de Capitals.

Vegas ging op zoek naar de gelijkmaker, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant was er een mooie combinatie tussen bad boy Tom Wilson en Evgeni Kuznetsov, die door Wilson afgerond werd en zo de stand op 2-0 bracht. Waar Vegas dacht met 2-0 de kleedkamer in te gaan, dacht Devante Smith-Pelly daar anders over. Hij frommelde de puck achter Marc-André Fleury en de Capitals zaten op rozen.

Brayden McNabb raakte vroeg in de tweede periode ook het aluminium, waarna de rebound ook al op de paal belandde. Het was zo’n wedstrijd waarop niks goed viel voor de Golden Knights, James Neal kreeg een slashing penalty tegen zich nadat hij iets te fanatiek op Brayden Holtby insloeg bij een rebound en John Carlson profiteerde met een kiezelharde treffer ‘a la Ovechkin’. De Capitals schoten maar vijf keer op doel in de tweede periode, maar scoorden dus wel. Na ruim 45 minuten was daar dan toch de treffer van James Neal, waarna Reilly Smith er ook nog 4-2 van maakte. Met nog acht minuten te gaan kon het nog, maar een minuut later was het alweer 5-2, Michael Kempny rondde een aanval af, al leek T.J Oshie een overtreding te maken. Frustratie aan de kant van Vegas zorgde nog voor een powerplay voor Washington, die zonder moeite de 6-2 konden maken.

Evgeni Kuznetsov had vier assists, Nicklas Backstrom had er drie en, misschien wel veelzeggend, er waren zes verschillende doelpuntenmakers bij de Capitals. In de nacht van donderdag op vrijdag is game 5 in Vegas!

Previous Texas Stars komt op gelijke hoogte met Toronto Marlies in strijd om de Calder Cup
Next Gebroeders Cornelis versterken Sharks Mechelen