Gebroeders Cornelis versterken Sharks Mechelen


Jean & Paul Cornelis

Nadat enkele dagen geleden reeds de komst van Timo Dewin en Brent Op de Beeck in Mechelen gemeld werd, bevestigen nu ook de broers Jean en Paul Cornelis hun overstap naar de Sharks.

Goalie Jean Cornelis gemotiveerde Shark!

Jean Cornelis Sharks Mechelen

De bijna 26-jarige Jean is een sterke goalie met heel wat ervaring op BeNe League niveau bij Bulldogs en nam ook als Belgisch international deel aan 3 WK’s. De 1m92 grote Jean was een absolute basisspeler bij Luik tot hij, in de voorbereiding van vorig seizoen, na intern gekibbel bij Luik zelf opstapte.

“We hebben vorig seizoen niet kunnen spelen. Bij aanvang van de voorbereiding ontwikkelde zich een verhitte discussie met een directielid en plots stonden we buitenspel. Pijnlijk om te lezen op social media en websites wat er allemaal aan onwaarheden werd gebracht; zonder dat wij een echte kans kregen om ons relaas te kunnen brengen. We hebben van kleins af aan voor de Bulldogs gespeeld en tot vorig jaar heel onze carrière enkel voor de Bulldogs. Nu staan we voor een nieuwe uitdaging, een mooie uitdaging. We kennen natuurlijk wel wat Sharks spelers en ook de coaches zijn ons welbekend. Ik kijk er alleszins naar uit. Ik heb  de voorbije maanden mijn conditie goed onderhouden en in de zomer ga ik ook op goaliecamp in het buitenland, om weer ritme op het ijs op te doen!” aldus een gemotiveerde Jean Cornelis.

Polyvalente Paul Cornelis kijkt vooruit!

Paul Cornelis Sharks Mechelen

In het kielzog van Jean volgt broer Paul Cornelis. Paul is een 24-jarig woelwater en ex-jeugdinternational die sinds zijn negentiende bij de seniors voor de Bulldogs ten aanval trok en in twee seizoenen BeNe zo’n zeventien punten wist te scoren. “ Ik kan ook als verdediger uitgespeeld worden. Na dit zware sabbatjaar ben ook ik blij dat we weer van de BeNe competitie kunnen proeven. Na achttien jaar Bulldogs Luik zal het wennen zijn elders te gaan spelen. De groep in Mechelen oogt prima, de infrastructuur top, maar weet je, we zijn gemotiveerd en hebben honger om de komende seizoenen aan het ambitieuze Sharks-project mee te werken!”

Previous Washington Capitals op de rand van geschiedenis!
Next Berry Donders verruilt Tilburg voor Eindhoven