NHL Draftwatch: Quinn Hughes lijkt klaar voor de NHL


DraftWatch Face-Off

In NHL Draft Watch wordt tweewekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking voor de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen dit jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Deze week een blik op verdediger Quinn Hughes.

 

 

WIE IS QUIN HUGHES. 

Op 14 oktober 1999 werd Quinn Hughes geboren in Orlando (Florida). Zijn beide ouders speelden ijshockey op college niveau. Vader Jim werd na het stoppen met spelen coach van de Orlando Solar Bears en daarna werd hij assistent coach bij de Boston Bruins en later bij de Toronto Maple Leafs Director of Player Development.  Moeder Ellen werd op het wereldkampioenschap voor vrouwen met Team USA tweede in 1992. Met andere woorden, het talent zat op voorhand al in de genen.

SCOUTING RAPPORT

Hughes is een linkshandige verdediger, die op dit moment voor de Michigan University in de NCAA speelt. Een beetje ondergesneeuwd door alle media aandacht voor Rasmus Dahlin, is Hughes een ontzettend getalenteerde speler.  Zijn snelheid en de keuzes die hij maakt in zijn spel zijn twee van zijn grote kwaliteiten.  Zijn puckbeheersing is sterk en aanvallers krijgen weinig tijd wanneer ze in de aanval zijn. Maar zelf staat hij aanvallend ook z’n mannetje.  Voordat Hughes bij Michigan kwam speelde hij bij de Toronto Marlboros, waar ook Connor McDavid speelde in het verleden.

IIHF 2018

Op dit moment speelt Quinn Hughes voor team USA op het wereldkampioenschap voor A- landen in Denemarken. Als 18 jarige speler is hij tevens de jongste speler tussen grote namen als Patrick Kane ( Chicago Blackhawks),  Johnny Gaudreau (Calgary Flames) en Nick Bonino (Nashville Predators). Aan verdediger Charlie McAvoy (Boston Bruins ) kan Hughes zich optrekken. In vijf wedstrijden heeft Hughes al 2 assists gegeven, en is hij een +2 speler. Ondanks zijn leeftijd is hij in staat zich staande te houden tegen al die grote NHL sterren.

NHL DRAFT VOORSPELLING

In de peilingen staat Quinn Hughes ergens tussen plek vijf en tien. Ik verwacht dat een plekje in de top vijf mogelijk moet zijn , aangezien hij zich op het grote wereldkampioenschap behoorlijk laat zien.

Previous Winnipeg Jets wint eerste finaleduel van Vegas Golden Knights
Next Dikke zeges voor Tsjechië en Team USA