Dikke zeges voor Tsjechië en Team USA


World Cup Hockey Denmark

Op een drukke sportmiddag toch het ijshockey de voorkeur geven, Marko Bok deed het en praat je bij.

Frankrijk – Tsjechië 0-6

 

Tsjechie gaf een halve wedstrijd gas tegen Frankrijk en hengelde eenvoudig de zege binnen. David Pastrnak scoorde de 1-0 en de 2-0, Dmitrij Jaskin de 3-0. Na een dikke minuut in de tweede periode was het al 4-0, Roman Horak scoorde zijn eerste van de dag, en dik vijf minuten later was daar zijn tweede ook. Martin Necas mocht de laatste goal maken en zo was er een eenvoudige middag voor de Tsjechen tegen een zwak Frankrijk (mb)

Noorwegen – USA 3-9

Je kunt proberen een tegenstander te frustreren en met 6-0 te verliezen, of je doet gewoon lekker mee en scoort zelf ook wat goals. Noorwegen deed dat laatste en zo werd het een geweldig spektakel met een leuke einduitslag. De Verenigde Staten kiepen vlot uit naar een 4-0 voorsprong, voordat Kristian Forsberg iets terug deed. Daarna gaven de Amerikanen even tien minuten gas en was het 1-8. Noorwegen scoorde vervolgens twee goals in 64 seconden en 3-8 leek de eindstand ook te worden. Neal Pionk maakte er nog 3-9 van. Bij Team USA scoorden Patrick Kane (2), Charlie McAvoy, Dylan Larkin, Alec Martinez, Anders Lee, Cam Atkinson en Colin White de overige goals (mb)

Previous NHL Draftwatch: Quinn Hughes lijkt klaar voor de NHL
Next Zweden wint van Zwitserland en de Duitsers verslaan de Finnen