Zweden wint van Zwitserland en de Duitsers verslaan de Finnen


World Cup Hockey Denmark

Zelfs op moederdag zit onze redacteur Cor Machielsen op YouTube de wedstrijden te volgen en hij zag de Duitsers de Finnen pakken in overtime.

Zwitserland – Zweden 3-5

De Zweden gaan gewoon door met winnen. Dit keer werden de Zwitsers aan de zegekar gebonden. Na twintig minuten stond het al 0-2 door power play goals van John Klinberg en Patric Hornqvist. Toen de 0-3 door Mikael Backlund werd gescoord leek het wel of de Zwitsers wakker schrokken. Ramon Untersander en Raphael Diaz maakte het weer spannend. Maar het mocht niet baten. Adam Larsson en Magnus Paajarvi zetten de 2-5 op het bord. De 3-5 in de laatste minuut van Dean Kukan was er een voor de statistieken.

Duitsland – Finland 3-2 OT

De Duitsers spelen niet zo’n heel goed toernooi, en de Finnen walsten gisteren over de Canadezen heen, maar dachten waarschijnlijk iets te licht over de wedstrijd tegen de Duitsers. Hoewel de Finnen gewoon, zoals verwacht, op voorsprong kwamen door Eeli Tolvanen, konden ze die voorsprong niet uitbouwen. En dat lag maar aan een man, goalie Mathias Niederberger. Hij stopte 36 schoten, terwijl de Duitsers er maar vijftien afvuurden op de Finse back-up goalie Ville Husso. In de tweede periode namen de Duitsers brutaal de voorsprong door goals van Frederik Tiffels en Björn Krupp. Vanuit een power play situatie twee minuten voor tijd was het Sebastian Aho met de gelijkmaker, waarna twee minuten in overtime Marcus Eisenschmid de Duitsers de overwinning bezorgde.

Previous Dikke zeges voor Tsjechië en Team USA
Next Washington wint opnieuw bij Tampa Bay