Elia Urlings van Tilburg TT naar Eindhoven Kemphanen


Elia Urlings Trappers Toekomst Face Off IJshockey BeNe League
Foto: Robert Bos

Na het vertrek van Deniz Mollen en Kay van Zoest naar Nijmegen, kwam Eindhoven Kemphanen gisteren met het nieuws van een inkomende transfer naar buiten. Elia Urlings zal de clubkleuren van Kemphanen gaan verdedigen komend seizoen. Urlings is afkomstig van het toekomstteam van Tilburg Trappers.

AANVALLER

De 22-jarige aanvaller genoot zijn jeugdopleiding in Dordrecht, voordat hij via Duitsland en Oostenrijk in Tilburg belandde. Daar speelde hij de afgelopen drie seizoenen voor het toekomstteam in de BeNe League. Een Oberliga stap zat er niet in, omdat de Urlings koos voor zijn studie.

Elia Urlings
Foto: Robert Bos

Urlings kwam afgelopen seizoen tot 21 duels, en noteerde daarin negentien punten (6G, 13A) voor de ‘buurman’ van Kemphanen. Met het aantrekken van de aanvaller is de honger nog niet gestild van Kemphanen. De club maakte bekend dat er deze week meer aanwinsten gepresenteerd worden.

BIJGESTELDE AMBITIES

Voorzitter Jan Willem van Stuijvenberg, blikt een klein beetje vooruit op de het komende seizoen. ,,We hebben geen makkelijk seizoen achter de rug. Zowel sportief als financieel kenden we een terugslag tijdens het afgelopen jaar. De play-offs zijn niet gehaald en er zijn twee belangrijke sponsoren afgehaakt. Er is inmiddels een definitieve betalingsregeling met IJshockey Nederland getroffen, en dus willen we aankomend seizoen niet op onze tenen gaan lopen. Het heeft ietwat consequenties voor de BeNe League club, de nieuwe doelstellingen hierin en dus ook voor de spelersgroep. Een keuze die ons inziens niet direct treffend hoeft te zijn over de uiteindelijke kwaliteit van de selectie.”

Previous Een wedstrijd schorsing voor Ryan Hartman (Nashville Predators)
Next CSKA pakt derde duel en is 'Back in the Game'