CSKA pakt derde duel en is ‘Back in the Game’


CSKA vocht zich terug in de Gagarin Cup Final. In overtime werd Ak Bars Kazan verslagen. Patrick van Rijswijk praat je weer helemaal bij.

CSKA Moscow – Ak Bars Kazan 3-2 OT (1-2, 1-0, 0-0, 1-0)

(Ak Bars leidt de serie 2-1)

Een treffer van Kirill Petrov in overtime bezorgde CSKA de broodnodige overwinning. De ex- Ak Bars forward was de grote man in de derde wedstrijd. Hij was met twee treffers van onschatbare waarde. In het derde duel kon CSKA weer beschikken over Mat Robinson en Geoff Platt. De thuisploeg begon aanvallend en kwam verdiend op voorsprong. Kirill Petrov maakte zijn eerste treffer van de avond. Vier minuten later stond de wedstrijd op zijn kop. Een goed uitgespeelde counter en een powerplay bezorgden Ak Bars de voorsprong. Anton Lander en Stanislav Galiyev waren trefzeker. Het was voor Stanislav Galiyev zijn tiende treffer in de playoffs. De druk lag nu volledig bij de thuisploeg.

CSKA voerde in de tweede periode het tempo op. Kreeg legio kansen maar stuitte meermaals op Ak Bars-goalie Emil Garipov. Toch lukte het de thuisploeg om op gelijke hoogte te komen. Een deflectie van Greg Scott op een schot van Alexei Marchenko liet de Ak Bars-goalie kansloos. In het laatste bedrijf konden beide teams geen beslissing forceren. In overtime pakten The Army Men vervolgens de noodzakelijke zege. Een mix-up tussen de Ak Bars-defenders Atte Ohtamaa en Roman Manukhov werd de bezoekers fataal. Alexander Popov onderschepte de puck en vond Kirill Petrov. Deze faalde niet en gaf CSKA weer hoop op de titel. Ook de vierde wedstrijd wordt gespeeld in het Ice Palace in Moskou.

Previous Elia Urlings van Tilburg TT naar Eindhoven Kemphanen
Next TRILOGIE TILBURG TRAPPERS COMPLEET!