TRILOGIE TILBURG TRAPPERS COMPLEET!


Tilburg Trappers Deggendorfer SC
Foto: Arie Leeuwesteijn

OBERLIGA MEISTER! Tilburg Trappers pakte gisteren in Deggendorf de derde Oberliga titel op rij. De ploeg van Bo Subr won na een boeiende en meeslepende vierde wedstrijd, na overtime met 3-2. Ryan Collier knalde vroeg in de extra tijd de winnende treffer tegen de touwen voor Tilburg.

BOEIEND GEVECHT

Een absolute tegenvaller voor Tilburg was het niet meespelen van Parker Bowles. Hij keerde nog niet terug, ondanks de ochtendtraining nadat hij het derde duel moest missen. Zoals opnieuw duidelijk werd, is Deggendorf een uitstekende ploeg, zeker in de eigen hal. Beide ploegen maakten er van kiet af aan een heerlijke wedstrijd van.

De thuisploeg legde het vuur aan de welbekende schenen, maar ook Trappers liet zich gelden. De grootste kans was drie minuten voor tijd voor de Duitsers, maar Ian Meierdres toonde zijn klasse en pakte de save. Brock Montgomery had Tilburg daarna op 1-0 kunnen zetten, maar ook zijn inzet werd gepakt. Het bleek de opmaat voor vuurwerk in de tweede doorgang.

Trappers Deggendorf

BESTE PERIODE VAN DE SERIE

De tweede periode werd er één om de vingers bij af te likken; een hoog tempo, twee teams die er vol voor gingen, kansen voor beide goals, en een prachtige sfeer op de volgepakte tribunes; kortom een heerlijk play-off duel in alle facetten. Trappers opende prima met twee goede kansen, maar het evenwicht bleef overeind. Na vier minuten spelen brak Nardo Nagtzaam de ban; compleet vrij voor het Duitse doel zette hij de Brabanders op 1-0.

https://www.face-off.nl/2018/04/20/tilburg-trappers-oberliga-titel-pakken-deggendorf/
Foto: Arie Leeuwesteijn

Lang kon Tilburg de voorsprong niet koesteren; de power play, die terecht gevreesd werd, deed zijn werk voor ‘der DSC’. Met Jordy Verkiel op de strafbank kogelden de Duitsers via Kyle Gibbons raak. Twee minuten later pakte de regerend kampioen opnieuw de leiding; Max Hermens liet de meegereisde fans weer juichen door voor de derde treffer in vier minuten te zorgen.

Tilburg Trappers Deggendorfer SC
Foto: Arie Leeuwesteijn

Ook deze voorsprong verdampte snel, want opnieuw liet de special unit van Deggendorf zich gelden. Amper twintig tellen nadat Boet van Gestel op de bank zat, lag de gelijkmaker achter Ian Meierdres. Santeri Ovaska haalde de trekker over. In het restant golfde het spel op en neer met (grote) kansen voor beide doelen, maar met 2-2 sloten de teams af op weg naar de laatste periode.

OVERWERK

Ondanks dat Trappers in het slotstuk de overhand kreeg, bleef Deggendorf overeind. Het publiek ging massaal achter de ploeg staan, en dat gaf de Duitsers energie. Trappers had de kansen, maar besliste het niet, en dus moest overtime de beslissing gaan brengen.

Bijna had Deggendorf de winende treffer te pakken. Ian Meierdres zat mis op een vroege inzet, maar tot opluchting van alles dat Tilburg een warm hart toedraagt, rolde de puck voorlangs. Niet veel later was de beslissing dan toch daar, en hij was voor Trappers. Ryan Collier kreeg de puck aangespeeld van Nardo Nagtzaam. Zijn schot ging het dak van het doel in, en aan de kant van de Tilburgse fans ging het dak eraf. De 3-2 betekende einde finale, en de titel voor Trappers die daarmee de trilogie completeerde.

Tilburg Trappers Deggendorfer SC
Foto: Arie Leeuwesteijn

Na afloop zorgden de collega’s van het Brabants Dagblad voor wat mooie beelden en interviews. Zij spraken matchwinner Ryan Collier, aanvoerder Ivy van den Heuvel en coach Bo Subr.

Previous CSKA pakt derde duel en is 'Back in the Game'
Next Jets winnen de serie van Minnesota, Flyers en Avalanche pakken strohalm