Jets winnen de serie van Minnesota, Flyers en Avalanche pakken strohalm


Stanley Cup Playoffs NHL

Drie duels maar, omdat de Sharks allang klaar zijn met de Ducks. Vandaag werd de derde deelnemer in West bekend, de Jets gaan door ten koste van Minnesota. Rik Bruijnius en Marko Bok praten je bij

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 2-4

Met nog 75 seconden op de klok was het Sean Couturier die de winnende goal liet noteren. Hierdoor komt er een zesde wedstrijd in Philadelphia. In de eerste periode was het Claude Giroux die het bal opende. In de tweede periode scoorde Pittsburgh twee goals en Philadelphia maakte er één. Zo werd er met een gelijke stand aan een spannende derde periode begonnen met de beslissing 75 seconden voor het einde, gevolgd door een empty net goal. Michal Neuvirth was goed voor 30 reddingen in het doel van Philadelphia, waar Matt Murray er 22 maakte voor Pittsburgh (rb)

Nashville Predators – Colorado Avalanche 1-2

Nashville kon thuis de serie afmaken tegen Colorado, maar zag de gasten verrassend de zege pakken. De Predators schoten liefst 45 keer op het doel van Andrew Hammond, maar pas na 50 minuten wisten ze te scoren. De 1-0 leek genoeg, want de Av’s kwamen er niet echt aan te pas. Maar vlak voor tijd stond Gabriel Landeskog op de juiste plaats en kon de 1-1 binnen tikken. Nashville gooide alles op alles om de wedstrijd te beslissen en kreeg geen loon naar werken, sterker, de Avalanche maakten een minuut voor tijd de winnende via Sven Andrighetto. Colorado mag nu thuis proberen en 3-3 van te maken in de serie (mb)

Winnipeg Jets – Minnesota Wild 5-0

Winnipeg had nog één zege nodig om door te gaan in de play-offs en was na twaalf minuten al klaar met de Minnesota Wild. Jacob Trouba, Bryan Little, Brandon Tanev en Joel Armia schoten elk een goal achter Devan Dubnyk, die meteen kon gaan douchen. Aan de andere kant hield Connor Hellebuyck zijn doel schoon en nu kunnen de Jets lekker achter over leunen en kijken wie ze tegen gaan komen in de volgende ronde: Nashville of Colorado (mb)

Previous TRILOGIE TILBURG TRAPPERS COMPLEET!
Next Cas Staps vormt tweede versterking Eindhoven Kemphanen