Cas Staps vormt tweede versterking Eindhoven Kemphanen


Cas Staps Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

Cas Staps verlaat Zoetermeer Panters en schaart zich vanaf volgend seizoen bij de selectie van Eindhoven. Eerder deze week kondigde de Brabantse club al aan dat er een tweede versterking aan zat te komen, na het aantrekken van Elia Urlings. De 22-jarige Staps speelde de afgelopen drie seizoenen voor Zoetermeer. Voorafgaand aan deze drie seizoenen speelde hij voor Tilburg Trappers en kwam hij daarvoor ook uit voor jeugdteams in Banff (Canada) en Malmö (Zweden).

Marc Visschers enthousiast

De komst van Staps is tot vreugde van de technisch directeur van Eindhoven Kemphanen, Marc Visschers. “Naast Elia Urlings hebben we met Cas een topspeler voor BeNeleague begrippen binnengehaald en zal hij bij Eindhoven zijn kwaliteit laten gelden”, vertelt hij op de clubwebsite. “Een rustige, serieuze jongen, die toe was aan een nieuwe uitdaging. Hij kijkt uit naar de samenwerking met Larry Suarez!”.

De club hoopt hiermee het verlies van een aantal belangrijke spelers te kunnen compenseren. Eerder deze zomer vertrokken bijvoorbeeld Deniz Mollen en Kay van Zoest naar Ahoud Devils Nijmegen.

Aderlating voor Zoetermeer Panters

Waar Eindhoven natuurlijk opgewonden is over deze versterking, zal dit verlies lastig op te vangen zijn voor Zoetermeer. Over de afgelopen seizoenen trok Staps 58 keer het tenue van de Panters aan. Hij wist hierin maar liefst honderd punten bijeen te sprokkelen. Staps gold als een van de sterkhouders van de club uit Zuid-Holland. Echter leek eerder dit seizoen de teleurstelling over het seizoen van Zoetermeer tussen neus en lippen door te glippen, tijdens een interview met Face-Off.

Previous Jets winnen de serie van Minnesota, Flyers en Avalanche pakken strohalm
Next Ak Bars na zege op matchpoint in Gagarin Cup Final