Ak Bars na zege op matchpoint in Gagarin Cup Final


Wederom een update van de Gagarin Cup Final. Ak Bars op matchpoint na een knappe zege in Moskou. Patrick van Rijswijk blikt voor je terug op het vierde duel van de finale.

CSKA Moscow – Ak Bars Kazan 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

(Ak Bars leidt de serie 3-1)

Ak Bars forward Anton Lander was beslissend in het vierde duel om de Gagarin Cup. Hij scoorde de tweede en derde treffer voor de bezoekers. Wederom een overwinning voor het counterhockey van coach Zinetula Bilyaletdinov. CSKA miste in deze wedstrijd de belangrijke forward Valery Nichushkin. Ak Bars kon weer beschikken over defenseman Vasily Tokranov. In de eerste periode dacht CSKA de score te openen via Andrei Svetlakov. Video review toonde echter aan dat er sprake was van goalie interference. Aan de andere kant was het echter wel raak. Een counter uit het boekje werd benut door het fenomeen Justin Azevedo. Een klap voor de thuisploeg zo vlak voor het einde van het eerste bedrijf.

Zeven minuten in de tweede periode werd het zelfs 2-0 voor de bezoekers. Op aangeven van Justin Azevedo was het Anton Lander met zijn eerste van de avond. Ak bars kon er echter niet lang van genieten. Vijftien seconden later was het ook raak aan de andere kant. Andrei Svetlakov verkleinde de achterstand. Het laatste bedrijf liet een illustratief beeld zien van deze serie. CSKA het puckbezit en Ak Bars leunend op de verdediging en loerend op de counter. Ook Ak bars-goalie Emil Garipov speelde een belangrijke rol. Hij had maar liefst 40 saves. 46 seconden voor het einde van de reguliere speeltijd besliste Anton Lander het duel met een empty-netter. Voor het vijfde duel gaan de gladiatoren weer naar Kazan. In dit duel kan Ak Bars de derde KHL-titel uit zijn historie behalen. Of gooit CSKA nog roet in het eten?

Previous Cas Staps vormt tweede versterking Eindhoven Kemphanen
Next Bondscoach Doug Mason maakt selectie Oranje bekend voor het WK in Tilburg