Avtomobilist en CSKA aan kop in hun Conferences


Face-Off IJshockey KHL

We pakken halverwege het seizoen de draad weer op. In het oosten maakt Avtomobilist de dienst uit met op aanzienlijke afstand Avangard en titelverdediger Ak Bars. Aan de westkant staat het sterke CSKA aan kop met in hun kielzog SKA en Jokerit. Patrick van Rijswijk praat je bij over de meest interessante ontmoetingen van de afgelopen speeldagen.

Barys Astana – Amur Khabarovsk 5-6 (3-4, 1-2, 1-0)

De trots van Kazachstan verloor thuis van Amur. Barys liep na een wilde eerste periode constant achter de feiten aan. Het lukte de thuisploeg ondanks de vroege voorsprong niet om gelijke tred te houden met de gasten uit Khabarovsk. Voor Amur waren Vyacheslav Ushenin, Igor Rudenkov, Alexander Gorshkov, Artyom Zhelevkov, Kirill Rasskazov en Anton Lazarev trefzeker. De goals van de thuisploeg kwamen op naam van Andre Petersson (2), Nikita Mikhailis, Roman Starchenko en Patrice Cormier.

Avangard Omsk – HC Dynamo Moscow 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

De runner-up in de Eastern Conference leed een kansloze nederlaag tegen laagvlieger Dynamo. Dmitry Kagarlitsky was met twee treffers de grote man aan de kant van de gasten. Ook Dynamo-goalie Alexander Yeryomenko had een belangrijk aandeel. Hij behaalde een shutout met 35 saves. De overwinning brengt het team uit Moskou weer wat dichter bij een play-off plek. De overige treffers werden gemaakt door Vladimir Bryukvin en Ivan Igumnov.

Dinamo Minsk – Metallurg Magnitogorsk 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Twee late goals in de derde periode maakten het verschil tussen Minsk en de bezoekers uit Magnitogorsk. Het was de zesde overwinning op rij voor Metallurg. Het brengt het team op een gedeelde derde plaats in de Eastern Conference. De treffers werden gemaakt door Nikolai Kulemin en Dennis Rasmussen. Metallurg-goalie Vasily Koshechkin had negentien saves voor zijn shutout.

HC Sochi – Lokomotiv Yaroslavl 3-2 OT (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)

Lokomotiv verslikte zich in het lager geklasseerde Sochi. Aan de Zwarte Zee trok de thuisploeg aan het langste eind. De bezoekers kwamen twee maal op voorsprong. Het was echter niet genoeg voor de overwinning. In overtime scoorde Stanislav Bocharov zijn tweede en winnende voor HC Sochi. De overige treffer van Sochi kwam op naam van Alexander Pulinin. Jakub Nakladal en Daniil Apalkov zorgden voor de treffers van Lokomotiv.

Jokerit Helsinki – Severstal Cherepovets 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Scoren is het grote manco van Severstal. Ook in Helsinki wilde dit niet lukken. Jokerit daarentegen scoort veel, vooral thuis. De uiteindelijke 4-0 uitslag was dan ook geen verrassing. Jokerit-goalie Janis Kalnins stopte alle achttien schoten. Voor Jokerit waren Jesper Jensen (2), Tommi Kivisto en Steve Moses trefzeker.

SKA St. Petersburg – Admiral Vladivostok 8-2 (0-1, 3-0, 5-1)

De gasten namen een brutale 1-0 voorsprong in de eerste periode. In het tweede en derde bedrijf hadden ze echter niets meer te vertellen. SKA speelde zich naar een grote overwinning op het arme Admiral. De ploeg heeft de Karjala Cup goed verteerd. Voor SKA scoorden Nikolai Prokhorkin (3), David Rundblad, Jarno Koskiranta, Ilya Kablukov, Maxim Karpov en Andrei Kuzmenko. Konstantin Glazachev (2) deed wat terug namens de bezoekers.

Spartak Moscow – Avtomobilist Yekaterinburg 4-3 OT (0-1, 1-2, 2-0, 1-0)

Avtomobilist leed na de Karjala Cup zijn tweede opeenvolgende nederlaag. Eerst de 5-2 nederlaag in St. Petersburg. Nu was in Moskou Spartak te sterk na overtime. Na het tweede bedrijf leek er nog geen vuiltje aan de lucht. De gasten dicteerden het spel en namen een 3-1 voorsprong. Het was echter Spartak dat zijn rug rechtte en een overtime afdwong door twee treffers van Alexander Khokhlachev. In overtime was het uiteindelijk Vyacheslav Leshchenko die de winnende binnenschoot voor de thuisploeg. De andere goal voor Spartak kwam op naam van Ilya Zubov. Voor de gasten uit Yekaterinburg waren Dan Sexton (2) en Artyom Gareyev trefzeker. Ondanks de twee nederlagen blijft het gat tussen Avtomobilist en Avangard in de Eastern Conference 9 punten.

Ak Bars Kazan – CSKA Moscow 0-5 (0-1, 0-3, 0-1)

De laatste keer dat deze twee ploegen elkaar troffen was tijdens de finale om de Gagarin Cup. Toen was Ak Bars Kazan veel te sterk voor de ploeg uit Moskou. Deze keer ware de rollen echter omgedraaid. CSKA was dominant en gaf de thuisploeg weinig kans. Het breekpunt van de wedstrijd was het gemiste penaltyshot van Alexander Burmistrov voor Ak Bars bij een 2-0 achterstand. Hierna liep CSKA uit naar een overduidelijke 5-0 overwinning. De achtste op rij voor de Moskovieten. Voor CSKA scoorden Mikhail Grigorenko (2), Anton Slepyshev, Ivan Telegin en Konstantin Okulov. CSKA-goalie Ilya Sorokin behaalde zijn welverdiende shutout met 24 saves.

Previous Tilburg Trappers wint met volle overtuiging van TecArt Black Dragons
Next Mannheim inmiddels acht punten los op nummer twee München