Tilburg Trappers wint met volle overtuiging van TecArt Black Dragons

Na een internationale break heeft Tilburg met volle overtuiging gewonnen van de Black Dragons uit Erfurt. Het werd maar liefst 6-1 voor de ploeg van Bo Subr. De oefenmeester kon weer rekenen op Mickey Bastings, Brock Montgomery, Ryan Collier en Boet van Gestel, die de ziekenboeg hadden verlaten. Cindy Scheffers praat jullie bij.

Mickey Bastings. Foto: Arie Leeuwesteijn

Matige eerste periode

Alhoewel de eerste goal voor de Trappers was (gescoord door Kevin Bruijsten in de negende minuut), was er sprake van een matige eerste periode. Tilburg had de handen vol aan de bezoekers uit Erfurt. De Duitsers waren nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker en in de twaalfde minuut kwam die er ook door een powerplay goal van Reto Schüpping. Erfurt speelde sterk en onderschepten veel passes van de Trappers. Ook Tilburg kreeg in de eerste periode powerplay door high sticking van Maurice Keil. Ivy van den Heuvel raakte hierbij gewond en keerde niet meer terug op het ijs. Helaas werd er geen gebruik gemaakt van deze powerplay, waardoor de teams met 1-1 op het scoreboard de pauze ingingen.

Beluister ook onze podcast over de seizoensstart van de Tilburg Trappers.

Goed geoliede machine

Tilburg startte krachtig aan de tweede periode. Het was dan ook snel raak voor de thuisploeg door Kevin Bruijsten die in de 22e minuut de 2-1 maakte. Niet veel later was het broer Mitch die de 3-1 op het scoreboard zette. Tilburg had de smaak te pakken. Niet alleen de 3-1 kon in de 26e minuut genoteerd worden, de 4-1 door Max Hermens ook. Trappers speelde uitstekend in het middenstuk. De Black Dragons hadden af en toe een shot on goal, maar Ian Meierdres stond ijzersterk te keepen. Na een moeizame eerste periode en een samenwerking als een goed geoliede machine in het middenstuk, sloot Tilburg met een voorsprong van 4-1 de tweede periode af.

Topgoalie Meierdres

In de 42e minuut kon Danny Stempher de 5-1 maken doordat Black Dragons goalie Philip Lehr voor de puck moest duiken door een shot on goal van een andere Tilburger. Het was daarom een leeg goal waarin Danny Stempher de puck kon schuiven. Vlak daarna kreeg Tilburg weer een enorme kans, die goed benut werd door Nardo Nagtzaam. Hij scoorde in de 43e minuut de 6-1. In de 50e minuut mocht Max Hermens voor de derde keer tijdens deze wedstrijd naar de strafbank gaan. Dit keer voor vier minuten. Deze powerplay kwam voor de Black Dragons als geroepen, maar het mocht niet baten. Geen puck kwam langs Ian Meierdres. Met een Savings Percentage van 95,7% werd Ian Meierdres terecht de ‘man of the match’.

Door de winst op de Black Dragons blijft Tilburg met 37 punten aan kop van de Oberliga Nord staan. De volgende thuiswedstrijd is tegen Hannover Scorpions, die op dit moment óók 37 punten bezitten. Dat belooft dus een zeer spannende wedstrijd te worden. Voor het zover is, mag Tilburg aankomende zondag eerst nog spelen tegen Harzer Falken, een-na-laatste van de competitie.