Ongenadig pak slaag Geleen in Nijmegen, Heerenveen wint in beker


Face-Off IJshockey BeNe League

Drie duels op de vrijdagavond. Twee in het kader van de BeNe League, waar AHOUD Devils Nijmegne de ijsvloer aanveegde met Microz Eaters Geleen en CAIROX HIJS Hokij won van Amsterdam Tigers. In het bekertoernooi won Heerenveen op bezoek bij Zoetermeer. Oscar de Kunder en Ed Versteeve blikken terug.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – MICROZ EATERS GELEEN 11-1

In het Triavium moest Ahoud Devils het in eigen huis opnemen in de topper tegen Microz Eaters Geleen.  De gasten uit Limburg wonnen de eerste face-off van de wedstrijd, maar daarna vrijwel geen duel meer. Het tempo van deze wedstrijd lag erg hoog. De thuisploeg kreeg volop kansen en had de meeste schoten op doel. Halverwege de eerste periode wist Levi Houkes de 1-0 binnen te schieten achter de goalie Rowan Delil. Niet veel later schoot Branden Eden de 2-0 binnen voor de thuisploeg, waarmee beide teams de pauze in gingen.

Nijmegen Geleen IJshockey Face-Off
Foto: Paul Nicolaassen

GELEEN ZAKT DOOR HET IJS

Binnen acht minuten van de tweede periode vielen er al veel goals tegen de Limburgse touwen.  Geleen keek tegen een 6-0 achterstand aan door goals van R.J. Reed , Levi Houkes en twee van Branden Eden. Ook de goaliewissel, Michael Sterkens voor Delil, had niet het gewenste resultaat. Tegen het einde van de tweede periode wisten de bezoekers uit Limburg hun enige goal op het scorebord te zetten via Lukasz Bartak.  Het was nog lang niet gedaan, want de thuisploeg ging gewoon door met het scoren. Je kon duidelijk merken dat Devils de baas was en Nijmegen zorgde er dan ook voor dat met een 8-1 stand de kleedkamers opgezocht werden.

DUBBELE CIJFERS

In de laatste periode was Geleen aangeslagen, maar werkte AHOUD niet mee aan een tandje lager schakelen. In de slotperiode, die veel straffen opleverde en wat automatische schorsingen, trof de thuisploeg nog drie maal doel. Opnieuw sloeg het trio Houkes, Reed en Eden toe namens de thuisploeg en zij bepaalden de eindstand op maar liefst 11-1 (!). Daarmee boekte AHOUD eerherstel na de twee eerdere nederlagen en had Eaters een busreis zonder al te veel geluid naar Geleen.

CAIROX HIJS HOKIJ – AMSTERDAM TIGERS 7-4

Na twee nederlagen (in overtime en na shootouts) moest HIJS in het derde duel de eerste zege zien te boeken. Amsterdam Tigers, nog zonder nieuwe hoofdsponsor Picnic op het shirt, kwam op bezoek in De Uithof in de wetenschap dat men de Hagenaars in de eigen hal tot overtime had gedwongen in de beker. Na één periode kon die illusie de prullenbak in. Den Haag had een 4-0 voorsprong te pakken bij de eerste dweilpauze door treffers van Viktor Gibbs (2x), Mike Verschuren en Donny van Musscher.

HIJS Den Haag Amsterdam Tigers
Foto: Robert Bos

Na de eerste dweil zakte Den Haag wat terug en zag het Connor Barette de eerste Amsterdamse treffer van de avond noteren. Via Mike Verschuren, Alan van Bentem en de derde goal van Viktor Gibbs liep Den Haag weg naar 7-1. In de laatste twaalf minuten beet Tigers nog iets van zich af. Maarten Brekelmans, Calvin Pohlmann en Stef Overweg zorgden voor een aanzienlijk draaglijker eindstand van 7-4. Raymond van der Schuit miste nog een penalty shot voor de thuisploeg. De eerste competitiezege van de regerend kampioen kwam daarmee op de teller te staan.

ZOETERMEER PANTERS – UNIS FLYERS HEERENVEEN 2-5

In de beker kan het nog alle kanten op. De vier ploegen die de playoffs spelen zijn bekend, maar de invulling nog allerminst. Heerenveen ging op bezoek bij Zoetermeer en ging vanaf het begin af aan op zoek naar een (grote) overwinning. Na vier minuten scoorde Adam Bezak de openingstreffer, maar een minuut later lag de gelijkmaker via Thomas Borgman tegen de netten. De Friezen waren de betere ploeg, hadden veel meer de puck, maar deden er te weinig mee. Toch liep het via opnieuw Bezak en Jasper Nordermann naar 1-3. Terris Wright bracht de spanning weer terug door de 2-3 te noteren, nog voor de eerste pauze.

In het restant van het duel waren de bezoekers de betere ploeg, maar kwam het in heel veel gevallen de uitstekend keepende Lauri Ramö tegen. De Panters-goalie behoedde zijn ploeg menigmaal met prima keeperswerk voor een nederlaag met dubbele cijfers. Aanvoerder Tony Demelinne en wederom Adam Bezak (penalty shot) zorgden voor een 5-2 eindstand in Fries voordeel.

Morgen wacht het duel tussen Heerenveen en Den Haag. Bij een ruime zege van Flyers wippen zij over Geleen heen in de stand. HIJS moet winnen om zicht te houden op een betere klassering dan plek vier, waar het zich nu bevindt.

Previous Podcast: 'Seizoensstart Trappers stroef, maar niet zorgelijk'
Next Tilburg Trappers wint met volle overtuiging van TecArt Black Dragons