72 goals bij zes beker wedstrijden in Nederland en Belgie

Face-Off IJshockey Beker

Er werd flink gescoord in de Belgische en Nederlandse ijshallen. En voor wat betreft de kwalificaties is het erg spannend. Voor de Beker van België strijden Leuven, Antwerpen en Mechelen om twee plekken in de eindronde en in Nederland zijn het Amsterdam, Zoetermeer en Den Haag die om een plek strijden bij de laatste vier. Reginald Delmarche, Tim Gerth, en Cor Machielsen brengen jullie weer up to date.

Microz Eaters Limburg – Unis Flyers Heerenveen 6-4

Na twintig minuten hadden de Limburgers al een voorsprong opgebouwd van 2-0 door snelle goals van Lars van Sloun via de powerplay en Nick Verschuren. Na 26 minuten was het Lukasz Bartak die de 3-0 op het bord zette. Halverwege de wedstrijd mocht Adam Bezak de 3-1 binnen werken. In de laatste twintig minuten werd er pas echt gas gegeven. Tony Demelinne maakte het spannend door de aansluitingstreffer aan te tekenen. Binnen een minuut was het verschil weer twee omdat Nick Verschuren de 4-2 binnen schoof. Het duurde niet lang voordat nummer vijf binnen lag, Vadim Gyesbreghs haalde de trekker over. Het antwoord van Demelinne volgde al binnen 26 seconden met de 5-3. Adam Bezak maakte de 5-4 met zijn tweede van de avond. Sjoerd Idzenga werd van het ijs gehaald gehaald, en daar maakte Vadim gebruik van door zijn tweede en de eindstand te bepalen op 6-4.

Amsterdam Tigers – Cairox Hijs Hokij 4-5 OT

In een sfeervol Jaap Eden Hal kreeg Den Haag het in de slotfase lastig met de thuisploeg. Nadat Levi Boer de bezoekers op 1-0 had gebracht in de derde minuut mocht al in de zevende minuut Stace van Bentem gaan douchen, na een aantal zinloze cross-checks op Tobias Kathan. De vijf strafminuten die volgden werden overleefd.
Waar het de eerste periode gelijk op ging, liep Den Haag in de tweede periode snel uit naar een 3-0 voorsprong via Joey Oosterveld en Jurryt Smid. Pas in de slotfase van de tweede periode begon Amsterdam weer te hockeyen, waardoor het gelijk terugkwam in de wedstrijd. Via Stef Overweg en Connor Barrette werd het nog voor de derde periode 3-2.
Captain Calvin Pohlman zette Amsterdam vroeg in de derde periode op 3-3, waarna een nieuwe game misconduct volgde voor Den Haag. Marco Bommezijn had het gemunt op, opnieuw, Kathan, en ging onnodig hard het duel aan.
Wat volgde was een totale chaos aan doelpunten en incidenten. Amsterdam sneed zichzelf in de vingers met twee makkelijk gegeven straffen, waardoor de 5 minuten straf die Bommezijn voor boarding had gekregen bijna teniet werd gedaan. In de slotfase kwam John Versteeg echter terug van zijn straf en binnen vijf seconden legde hij van een meter of tien afstand de puck in de goal. Deze werd echter afgekeurd vanwege Goalie Interference. Een omstreden call. Er lag wel een Amsterdammer in de crease, maar of die er iets aan kon doen en of hij daar zelf terecht was gekomen, was lastig in te schatten.
Het drama werd compleet toen HIJS via Alan van Bentem wel op voorsprong kwam. De Tigers zagen een trappende beweging naar de puck, maar de scheids besliste anders, wat het thuispubliek tot ongenoegen stemde. Tigers dwong nog wel verlenging af via, opnieuw, Pohlman. Maar na een straf voor goalie Jorrit Vos, die onder zware druk van Den Haag de goal, al dan niet expres, van zijn plek duwde, was het snel gedaan. Vos liep de straf vlak voor overtime op en dus ging Amsterdam met 3 tegen 4 de verlenging in, waarna Levi Boer 23 seconden nodig had om het duel te beslissen.
Na afloop ging het vooral over de scheidsrechter, die niet op de goedkeuring van de Amsterdamse spelers en publiek kon rekenen. Maar met een meeslepend duel, waarin Amsterdam liet zien op volle sterkte goed mee te kunnen doen, was het publiek de grote winnaar.

John Versteeg Amsterdam Tigers Face-Off IJshockey

Tilburg Trappers Toekomst – Zoetermeer Panters 0-12

Met maar liefst vier goals was Valentijn Scheffe de grote man aan Zoetermeerse kant. Met twee goals kon Dusan Kmec ook op een eervolle vermelding rekenen. Zoetermeer verdeelde de twaalf goals netjes over alle drie de periodes met vier goals per periode.

Mechelen Golden Sharks – Bulldogs Liege

De bezoekers, nog steeds zonder Lars Engwegen, zagen in het openingskwartier al snel Alex Bremer uitvallen na een schoudercontact en ook Loris Darques werd door de ref naar de kleedkamers gestuurd wegens misconduct. Het initiatief nemende, wisten de Luikenaars ook wel te scoren via een bedrijvige Akim Ramoul en een handige Kai Willems. In de tweede periode en met een 0-2 achterstand, hadden de Golden Sharks te instructies van Coach Jesse Raekelboom goed begrepen en werd er nog korter op de man gezeten. Uitblinker Onni Walden scoorde snel de aansluitingstreffer voor Mechelen. Enkele minuten later was het juichen met de gelijkmaker van topscorer Martin Vachal. Maar het sterke Limburgse duo in Bulldogs-tenue, Ramoul en Willems, tekenden weer elk een treffer aan en zo was de twee doelpunten voorsprong voor Luik hersteld. Golden Shark-tiener Walden kon de goed spelende Luikse goalie van dienst Stef Verhulst voor een tweede maal verschalken voor de 3-4 aansluiter. Het Luikse spel even verstoord en dat bleek het sein voor een indrukwekkende “raid van Rivait”; sterke Nick slalomde over de hele lengte van de ijsbaan met de puck aan de stick tot in het doel. Met deze 3-5 tussenstand trokken de teams de tweede dweilpauze in. Bulldogs Luik schroefde in de slotperiode het tempo wat de hoogte in. De Mechelse defensie, nog steeds zonder de gekwetste Jakob Huyghe en met een gehavende Timo Dewin, werd keer op keer opgerold. Vijf treffers voor het team van Paul Vincent. Ramoul met zijn derde, de sterke Ax L Milpas scoorde knap. Bryan Henry rondde een slalom mooi af, Nick Rivait nogmaals aan het kanon en de eerste van de jonge Bojay Claassen op Power Play. Tussen door wist enkel een vrijstaande Brent Op de Beeck nog een Mechelse treffer aan te tekenen. 4-10 nederlaag voor thuisploeg Mechelen, ondanks een sterke wedstrijd van o.a. Marek Ziarny, in een wedstrijd die op het einde nog ontsierd werd door wat haantjesgedrag van enkele spelers. Bulldogs Luik deed wat moest doen, maar indien enkele spelers langdurig blijken uit te vallen misschien een best zure overwinning.

Akim Ramoul Luik Bulldogs Eindhoven Kemphanen ijshockey Face-Off

Antwerp Phantoms – Turnhout Tigers

Met de zware wedstrijd van zaterdag tegen leider HYC in de benen, was het uitkijken naar de prestatie van Phantoms tegen de Tigers, bezoekers uit Turnhout. Een enthousiast Turnhout wilde wel, maar maakte het zich wat moeilijk door enkele Penalty Kills te moeten slikken. Het duurde even, maar Kevin De Winter kon de ban breken met zijn eerste van de avond. Even later deed ie dat nog eens over en kort voor het einde van de eerste periode maakte Kenneth Pittoors er mooi 3-0 van. In de tweede periode werd het scorebord flink aan het werk gezet. De Winter, Bram Klijsen, Ax’l Kila, Akke Klijsen en Ben Van den Bogaert trokken de stand op naar acht voor Phantoms. Bjorn Melis, op assist van Boris Coehorst en Alex Verherstraeten, kon nu nul van Turnhout wegknallen net voor de tweede dweilbeurt. Voor de derde periode ruilde Turnhout Coach Ricardo Muller goalie Neil Bruyninckx in voor Dejay Den Turck. Maar Tigers moest machteloos toekijken hoe Phantoms naar voor duwde en de netten verder deed trillen. De stand in Deurne liep op naar 14-1 dankzij treffers van Kila, drie maal Van den Bogaert, Jens Theunis en nog eentje van Pittoors. Zware derby-nederlaag voor Turnhout Tigers. De Phantoms troepen van Coach Gert Peeters hebben alleszins hun statistieken omhoog gekrikt! Volgende speeldag, met de verplaatsing naar Leuven is het alles of niets voor Phantoms in de strijd om een Halve Finale-ticket in deze Bekercampagne.

Chiefs Leuven – Era Renomar Hyc Herentals

Kapitein Vincent Morgan zette zijn HYC snel op het goede spoor met de openingsgoal in de derde wedstrijdminuut. Preston Shupe en Jef Van Den Bosch vergrootten met hun treffers de voorsprong. Op het kwartier kon de thuisploeg eindelijk HYC goalie Arne Waumans overwinnen met een Power Play-treffer van Iniaz Steyaert. De snelle treffer van Alec James in de tweede periode bracht weer vuur in de wedstrijd. Herentals import Shupe maakte er met zijn tweede 2-4 van en daar bleef de stand lang steken. Beide teams dwongen wel wat kansen af, scoren lukte niet meer. Leek voor sommigen de wedstrijd al gespeeld, waren de Chiefs nog steeds strijdbaar. In de openingsfase van de slotperiode pleegden de Leuvense aanvalslijnen een snelle hold-up en trokken de stand gelijk naar 4-4 met knappe goals van de 20-jarige Steyaert en snelle Borya Kolyasnikov. Dat bleek echter het sein voor de brigade van Jeff Van Iersel om de kraan weer vol open te draaien. Routinier Ben Vercammen scoorde snel twee maal raak en even later deed Kyle Brothers hem dit na. In de slotfase scoorde de jonge Jacques De Ceuster nummer negen voor HYC voorbij Chiefs-goalie Keanu Evers en dit bleek ook de eindstand, 4-9. Toch wel een tikje voor Leuven dat volgende week, opnieuw thuis, moet punten tegen Phantoms om zijn Bekercampagne voort te kunnen zetten.

Even helemaal bijgepraat worden voordat de BeNe League van start gaat? Luister dan onze voorbeschouwing:

Previous Trappers geen Oberliga Nord koploper meer na nederlaag tegen Indians in overtime