Trappers geen Oberliga Nord koploper meer na nederlaag tegen Indians in overtime

Op de dag dat Tilburg Trappers precies 80 jaar bestaan hebben de Trappers (met zes geblesseerden) verloren tegen EC Hannover Indians. Vanuit alle hoeken werd er geroepen van een ‘serieuze test’ voor de Trappers. Het was de strijd tussen de nummer één en twee in de Oberliga Nord. Wie er zou winnen, zou aan kop (blijven) staan. Cindy Scheffers praat jullie bij.

‘Wigwam’ van Trappers

In de eerste vijf minuten vielen er al twee goals, wederom voor de Trappers. Danny Stempher zorgde voor een razendsnelle 0-1 op het scoreboard. Nog geen halve minuut later zorgde Jonne de Bonth voor de 0-2. Trappers lieten er geen gras over groeien en lieten met de 0-3 (Stempher) in de veertiende minuut zien waarom ze terrechte koploper van de Oberliga Nord zijn. Net voor het einde van de eerste periode maakte Victor Knaub nog de 1-3, maar de Trappers hadden (nog) niks te vrezen. Met een mooie voorsprong zochten ze de kleedkamers op.

Tilburg Trappers Oberliga ijshockey Face-Off
Denny Stempher. Foto: Arie Leeuwesteijn

Beide teams zaten elkaar op de hielen

Nog geen drie minuten na de start van de tweede periode maakte Andreas Morczinietz de aansluitingstreffer voor de Indians. Hannover zat Tilburg op de hielen. In de 25e minuut werd Mitch Bruijsten voor vier minuten naar de strafbank gestuurd, waardoor de Indians met een powerplaygoal van Roman Pfennings op gelijke hoogte met de Trappers kwamen. Met 3-3 op het scoreboard werd het ijs warmer onder de voeten van de Tilburgers. In de 35e minuut regende het voor beide teams zware penalties. Nickolas Bovenschen (match penalty) en Robert Peleikis (game misconduct) van de Indians en Max Hermens (game misconduct) van de Trappers konden daardoor de kleedkamers opzoeken. Net voor het einde van de tweede periode zorgde Jordy van Oorschot voor de 3-4. Met een kleine voorsprong voor de Trappers werd de tweede periode afgesloten.

Spannende derde periode

De laatste tien minuten van de wedstrijd waren zenuwslopend voor beide teams. Branislav Pohanka zorgde in de 56e minuut voor de 4-4. De teams stonden echter niet lang gelijk, want een minuut later maakte Nardo Nagtzaam de 4-5. De Indians stuurden goalie Kevin Beech in de laatste twee minuten het ijs af, waardoor Michael Knaub de gelijkmaker kon maken. In overtime wisten de Trappers niet te scoren, maar de Indians wel. Brent Norris scoorde de 6-5. Daarmee verloren de Trappers in overtime het duel.

Tilburg Trappers zijn niet langer de koploper van de Oberliga Nord nadat ze met 6-5 in overtime hebben verloren van de Hannover Indians. De Indians staan nu met 25 punten aan kop, wel met een wedstrijd meer gespeeld. De Trappers staan op een gedeelde tweede plaats met de andere ploeg uit Hannover, Hannover Scorpions.

Previous Predators denderen door in de league met de Avalanche als onverwachte achtervolger