Mannheim inmiddels acht punten los op nummer twee München

Face-Off IJshockey DEL

Speelronde achttien is gespeeld. München liet een punt liggen bij de nummer laatst de Wild Wings en Mannheim wist de moeilijke wedstrijd tegen de Kölner Haie winnend af te sluiten zodat het gat inmiddels acht punten bedraagt. Cor Machielsen keek mee en brengt jullie up to date.

Kölner Haie – Augsburger Panther 6-1

Keulen veegde de vloer aan met Augsburg en dat voltrok zich vooral in de tweede periode. In een tijdsbestek van tweeënhalve minuut werd er drie keer gescoord. Twee powerplay goals door Ryan Jones en Ben Hanowski en een goal van Alexander Oblinger. Toen was de stand al 5-0. Na 48 minuten was er nog een eretreffer voor de Panther via Daniel Schmolz.

Schwenniger Wild Wings – EHC Red Bull München 4-3 OT

München leek op weg naar een overwinning tegen de nummer laatst in de liga. Echter tweeëndertig seconden voor tijd scoorde de Wild Wings via Istvan Bartalis de gelijkmaker. Ville Korhonen bracht de nummer laatst in euforie door de winnende te maken anderhalve minuut in de overtime.

Eisbären Berlin – Krefeld Pinguine 5-3

Het verschil werd gemaakt aan het begin van de derde periode door Berlijn, want na veertig minuten was de stand 2-2. Twee snelle goals tussen minuut 52 en 54 door Mark Cundari en Frank Hordler zorgde voor twee goals verschil. Chad Costelle maakte het nog spannend zeven minuten voor tijd maar Andre Rankel scoorde de 5-3 en hield daarmee de punten in Berlijn.

Adler Mannheim – Kölner Haie 5-3

De topper van deze speelronde was koploper Mannheim die de Kölner Haie op visite kregen. Eerst was er nog het verzoek van de DEB of de coach van Mannheim geïnteresseerd was om bondscoach te worden, maar daar bedankte Pavel Gross voor. De topper werd pas beslist na 55 minuten. Toen was de stand nog 3-3 totdat David Wolf de 4-3 binnen schoof. De empty netter drie minuten later van Matthias Plachta was louter en alleen voor de statistieken.

Düsseldorfer EG – Augsburger Panther 5-3

Nadat Augsburg woensdag was weggevaagd door de Haie bij de inhaalwedstrijd mochten ze het vandaag proberen tegen de DEG. Hier duurde het tot bijna halverwege de derde periode voordat Düsseldorf het verschil kon maken. Augsburg leidde met 2-3 onder andere door twee short handed goals van Matt White totdat Lukas Laub de 3-3 aantekende. John Henrion en een empty netter in de allerlaatste seconde via Calle Ridderwall zorgde ervoor dat DEG zich handhaaft in de top drie.

Pinguins Bremerhaven – THOMAS SABO Ice Tigers 2-1

Gelijkwaardige wedstrijden leveren meestal weinig goals op. Zo ook deze wedstrijd. Na de eerste twintig minuten was er nog de befaamde brilstand. Nicholas Jensen doorbrak deze door de 1-0 op het bord te zetten. Vlak daarna werd de marge uitgebouwd door Bremerhaven. De tweede goal werd gescoord door Miha Verlic. Na drieënveertig minuten scoorde Daniel Weiss de aansluitingstreffer via een short handed goal. Vervolgens hadden de mannen uit Nürnberg nog zeventien minuten om er minimaal een puntje uit te halen, maar goalie Thomas Popperle liet zich niet meer passeren en hield zo de winst in Noord Duitsland.

Grizzlys Wolfsburg – ERC Ingolstadt 4-3

Maar liefst drie powerplay goals op een rij zorgde ervoor dat de Wolfsburg overeind bleef in de wedstrijd tegen Ingolstadt. Daniel Sparre, Jeff Likens en Cole Cassels waren de trefzekere spelers vanuit de man meer situaties.

Straubing Tigers – Iserlohn Roosters 2-1

Het duurde heel lang voordat Straubing het verschil kon maken en dat kwam puur doordat goalie Niko Hovinen van de Roosters maar lieft 37 keer reddend moest optreden. Iserlohn nam brutaal de leiding via Anthony Camara. Mike Connolly bracht beide teams op gelijke hoogte in de tweede periode waarna Jeremy Williams er voor zorgde dat de punten in Straubing bleven met de game winning goal in minuut 54.